dinsdag, juni 18, 2024
3 tips voor meer comfort in de badkamer
Tips

3 tips voor meer comfort in de badkamer

582Views

De badkamer speelt verreweg de belangrijkste rol in iedere woning. Hier fris je jezelf niet alleen op, maar maak je je ook klaar voor een geheel nieuwe dag of laad je jezelf juist op na een lange en vermoeiende dag. Het is dé plek om even volledig tot rust te komen. En dat is iets waar we allemaal naar op zoek zijn in deze huidige drukke samenleving. De wereld lijkt nooit even tot rust te komen. We gaan iedere dag maar door. Een rustmomentje aan het begin of het einde van de dag in je eigen badkamer is dan alles wat je nodig hebt. Het is dan ook niet voor niets dat de zogenaamde wellness badkamer steeds populairder wordt.

Wees echter gerust, je hoeft niet direct allerlei nieuw sanitair aan te schaffen om meer comfort in de badkamer aan te brengen. Er zijn genoeg manieren waarop je de badkamer relatief eenvoudig, snel en voordelig een make-over kunt geven. Je shopt eenvoudig de benodigde onderdelen en je kunt direct aan de slag met de volgende 3 tips voor meer comfort in de badkamer. Lees mee en laat je inspireren!

1. Kleurgebruik

Heel lang zagen alle badkamers er bijna hetzelfde uit. Kijk maar eens naar de badkamers van tientallen jaren terug of de badkamers die je nu nog ziet in oudere woningen. Eén ding valt direct op: het eenvoudige kleurgebruik. De meeste badkamers waren volledig wit. Witte tegels en wit sanitair. Hierdoor oogde de badkamer niet alleen heel steriel, maar ook een beetje sfeerloos. Inmiddels is deze trend gelukkig voorbij en zien we steeds meer warmere en bijzondere kleuren terug in de badkamer. Opvallend is bijvoorbeeld het gebruik van zwart in combinatie met natuurlijke materialen. Dat zorgt voor een luxueus en sfeervol geheel.

Wist je dat ook het gebruik van tegels niet meer noodzakelijk is in de badkamer? Zo is het tegenwoordig een enorme trend om de badkamer eenvoudigweg te verven. Gebruik hierbij wel speciale verf voor badkamers, zodat de vochtigheid in de ruimte de kwaliteit van de verf niet zal beïnvloeden.

2. Meer opbergruimte

Onvoldoende opbergruimte is met stipt op nummer één de grootste ergernis in iedere badkamer. Het is ontzettend vervelend wanneer je telkens ruimte tekort komt. Soms denken mensen echter dat het onmogelijk is om voldoende opbergruimte in een kleine badkamer te creëren. Niets is echter minder waar. Met behulp van een aantal creatieve oplossingen kun je eenvoudig meer ruimte creëren. Zelfs wanneer de ruimte eigenlijk enorm klein is.

Werk bijvoorbeeld met hoogte. Vaak wordt de hoogte van de badkamer vergeten, terwijl dit juist bij uitstek geschikt is om extra dingen op te bergen. Zijn er bijvoorbeeld items die je zelden gebruikt, maar wel echt in de badkamer thuishoren? Installeer dan een bovenkastje (vergeet vooral de gasveren niet om deze gemakkelijker te openen en te sluiten!) en plaats de spullen hierin. Dingen die je wel met regelmaat gebruikt, plaats je weer lager.

3. Nieuwe douchekop

Geheel nieuw sanitair is echt niet nodig om meer comfort in de badkamer te krijgen, maar je kunt wel enkele aanpassingen aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van een nieuwe douchekop. Eentje die nét wat groter is en meer comfort biedt. Dat hoeft niet enorm veel geld te kosten, maar levert wel direct meer een wellness gevoel op!

Geef een reactie