zaterdag, mei 18, 2024
handen
interieur

3 x de leukste activiteiten voor een kinderfeestje thuis

882Views

Moet jij binnenkort weer een kinderfeestje organiseren voor je kind? En wil je dit jaar het feestje thuis houden? Ook dan zijn er voldoende dingen om te doen. In dit artikel geef ik je drie leuke activiteiten die zeker in de smaak zullen vallen bij de kinderen. De één vraagt wat meer organisatie dan de ander, maar het wordt gegarandeerd een succes. 

Een speurtocht of escape room

De eerste activiteit is een speurtocht of een escape room. Hier houd je de kinderen zeker een flinke tijd bezig. Bij beide is het de bedoeling dat de kinderen al samenwerkend (of in teams) bepaalde opdrachten voltooien en zo naar de eindstreep of uitgang komen. Op internet kun je verschillende kant- en -klare handleidingen vinden voor het organiseren van een speurtocht of escape room, hierdoor hoef je alleen maar de benodigde attributen bij elkaar te zoeken en alles klaar te zetten. Je kunt natuurlijk ook je eigen hersenen laten kraken om iets leuks te bedenken. Des te leuker is het om te zien hoe jouw eigen speurtocht of escape room wordt uitgevoerd. Wanneer het buiten mooi weer wordt, is een speurtocht buiten misschien wel zo leuk. Maar een escape room is een perfect alternatief voor als het buiten niet zulk mooi weer is.

Iets knutselen

Soms hoef je echt niet helemaal uit te pakken bij het organiseren van een kinderfeestje. Kinderen vinden de kleinste dingen vaak al heel erg leuk. Zo kun je wat leuke dingen bedenken die ze kunnen gaan knutselen met elkaar. Denk hierbij aan het pimpen van een fotolijst of aan het maken van een leuke hoed van karton papier. Wat dit idee extra leuk maakt is dat de kinderen zo ook nog wat hebben om mee naar huis te nemen. Een paar lekkere hapjes erbij en het feestje is een waar succes.

Oud hollandse spelletjes

Wat is er nu leuker dan het spelen van oud hollandse spelletjes op een kinderfeestje? Deze spelletjes vragen relatief weinig voorbereiding en het is gewoon ontzettend leuk om de kinderen deze verschillende activiteiten te zien doen. Denk aan spelletjes als spijkerpoepen, koekhappen en zaklopen. Sommige activiteiten kunnen binnen, anderen vragen misschien iets meer ruimte. Deze zou je dan in de tuin of op een veldje in de buurt kunnen doen. Wil je er een wedstrijdje van maken? Bedenk dan een puntensysteem en hou dit bij op een scorebord. Degene die aan het eind van de spelletjes de meeste punten heeft, krijgt een diploma. 

Geef een reactie