dinsdag, juni 18, 2024
4 Tips om betrouwbaar te lenen voor je badkamer
Badkamer

4 Tips om betrouwbaar te lenen voor je badkamer

536Views

Wanneer je een grote renovatie uitvoert, kan het wel eens voorkomen dat je wil gaan lenen. Bijvoorbeeld wanneer je een geheel nieuwe badkamer wil installeren ga je op zoek naar betrouwbaar lenen. Of beter nog, je wil een huis bouwen, zeker dan heb je de beste lening nodig.

Wij hebben de reviews en recensies voor je nagegaan om te bekijken hoe je het best leent. In dit artikel vind je de samenvatting van alles wat je moet weten voor je aan die badkamer renovatie begint. Klaar? Goed, dan beginnen we.

1. Grondige controle

Dit had je waarschijnlijk zelf ook kunnen bedenken dat het super belangrijk is. Maar hoe begin je er precies aan? Wel, elke adviseur en aanbieder heeft een vergunning nodig. Zonder is het illegaal en dus zeer onbetrouwbaar.

Bovendien zijn er maar twee instanties over heel Nederland die deze vergunningen mogen uitreiken. Kijk dus na of je kredietaanbieder een licentie van AFM of DNB heeft voor je een contract ondertekend. Met zo’n vergunning weet je zeker dat je met een betrouwbare aanbieder te maken hebt.

2. Bereid je voor

Een tweede vitaal punt is om voldoende te snappen hoeveel geld deze lening je zal kosten. Bekijk het totaalbedrag voor je ze afsluit. Omdat je de aanbieder van je loonfiche moet voorzien zul je gelukkig geen last hebben van onhaalbaar krediet dat je nooit kun afbetalen.

Denk er wel aan dat je maandelijks moet aflossen en dat je dus waarschijnlijk gedurende de lening geen andere grote uitgaven zult starten die weer een nieuw krediet nodig hebben. Voor een goederenkrediet moet je ook rekening houden dat je op het einde een bepaald bedrag zult moeten aflossen. Dit komt bovenop de maandelijkse kosten.

3. Bekijk de rente

Naast de vergunning zijn er nog bepaalde wetten die elke aanbieder moet volgen. Een hiervan is dat de rente maximaal 14% mag zijn. Probeert iemand meer van je geld af te snoepen, dan is het een goed idee om de deal meteen te stoppen. Om andere mensen te helpen kun je dit ook melden aan de geautoriseerde instanties. Samen kunnen we fraude tegengaan om het internet toch een min of meer veilige plek te maken.

Maar het omgekeerde is ook waar. Als je een heel lage rente krijgt, zou er meteen een lampje moeten gaan branden. Wees op je hoede, want niemand geeft gratis geld weg. Dubbelcheck alles en schakel desnoods professionele hulp in om na te gaan dat het een betrouwbare lening is.

4. Verschillende lening opties

In dit laatste puntje hebben we het over de verschillende soorten lening die je kunt aangaan. Het goederenkrediet dat we eerder aanhaalden, zorgt ervoor dat je tijdens de lening niet alles aflost. Wanneer de termijn ten einde loopt moet je dan plots een hoog bedrag terugbetalen.

Een doorlopend krediet daarentegen, laat je geleidelijk aflossen. Elke maand betaal je een bepaald bedrag aan rente en ook een gedeelte van het geleende geld terug. Kijk altijd goed na wat voor krediet je aangaat om ongewenste verrassingen te voorkomen.

 

Geef een reactie