donderdag, juli 25, 2024
badkamer verbouwing
Badkamer

5 handige tips voor een soepele badkamer verbouwing

595Views

Ben je van plan om je badkamer te gaan verbouwen? Het is leuk om naar de nieuwe badkamer uit te kijken, maar de verbouwing zelf kan soms aardig stressvol zijn. Hierbij 5 handige tips die je badkamer verbouwing soepel zullen laten verlopen!

1. Communiceer duidelijk 

Wanneer je voor een verbouwbedrijf kiest, zorg dan vanaf het begin voor een goede communicatie. Vertel ze precies wat je wilt, maar vraag ze ook wat ze nodig hebben voor een vlotte en probleemloze verbouwing. Zorg dat je tijdens het gehele verbouwingsproces constante check-in momenten hebt, om er zeker van te zijn dat alle partijen tevreden zijn.

2. Doe het niet allemaal zelf

Of je nu een echte klusser bent of niet, er zijn veel verbouwingskosten, zeker als het gaat om een badkamer, beter kunt zelf kunt doen. Je kunt wellicht zelf prima tegels leggen of een lamp ophangen, maar als het gaat om een toilet vervangen en complexe sanitaire systemen installeren, kan je dit beter overlaten aan een professional. Hierdoor weet je zeker dat je geen fouten maakt en dit zal je veel stress besparen.

3. Maak een begroting

Of je nu een professional hebt ingehuurd of niet, het is aan jou om het budget te beheren en te controleren waar het geld aan wordt uitgegeven. Denk na over materiaalkosten, installatiekosten, verzendkosten en levering kosten. Nadat je je wensenlijst heeft afgerond, noteer je alle bijbehorende kosten en zorg je ervoor dat de verwachte kosten binnen je budget passen. Het is daarnaast ook aan te raden om zo’n 10% extra van je budget opzij te zetten om onverwachte kosten te dekken.

4. Maak een planning 

Bij een verbouwing is het altijd slim om een schema of een planning te maken met alle leveringsdatums, werkdagen van de aannemer of het bouwbedrijf en vrije dagen. Het schema zorgt ervoor dat je geen planningsfouten maakt. Als je van plan bent het meeste werk zelf te doen, zal een algemeen idee van het verwachte tijdsbestek voor de verbouwing je helpen op gemotiveerd en op schema te blijven. 

5. Koop een nooddouche

Een badkamer verbouwing kan soms weken tot maanden duren. Tijdens deze periode wil je natuurlijk wel nog blijven douchen. Maak je geen zorgen, je hoeft niet iedere dag bij je buren aan te bellen voor een douche. Je kunt namelijk eenvoudig een nooddouche kopen. Een mobiele douchecabine kun je overal plaatsen. Zo kun je de douche bijvoorbeeld in je schuur of garage plaatsen. Het is zelfs mogelijk om een kleed- of douchehokje naast de cabine plaatsen, zodat je comfortabel kunt afdrogen en omkleden. Kun je bij familie, de sportvereniging of elders douchen? Dan heb je eigenlijk alleen een mobiele toilet nodig bij een grote verbouwing. Bij MobielToiletKopen.nl vind je topkwaliteit mobiele toilet- en douchecabines. 

Geef een reactie