donderdag, juli 25, 2024
Badkamers monteren beroep of hobby?
BadkamerTips

5 tips voor een strakke, moderne badkamer

1.88KViews

De badkamer is een van de belangrijkste plekken in je huis. Je bent  er elke dag wel te vinden en dit is ook een plek waar je vaak je rustmomenten opzoekt, onder een lekkere warme douche of in bad. Een strakke, moderne badkamer is de wens van veel mensen. Maar hoe realiseer je dit? Dat lees je in dit artikel.

De basis

Natuurlijk is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Niemand wordt blij van niet werkend sanitair, vochtplekken en een te warme of koude temperatuur. Voordat je aan de rest van je badkamer gaat beginnen, is het belangrijk om de basis goed te hebben.

Zorg voor een goede vochtbalans, zodat je geen schimmel en vochtschade krijgt. Schimmel en vochtige lucht zorgt voor een ongezonde atmosfeer in je badkamer, het is lelijk en kan in ernstige gevallen zelfs gezondheidsschade tot gevolg hebben. Goede vochtbestrijding, indien nodig is dus van belang. Het is erg complex om zelf te doen, daarom is het inzetten van een professional bij vochtschade gebruikelijk.

Zorg ervoor dat de temperatuur in je badkamer fijn aanvoelt. Bij een te koude badkamer sta je te rillen als je onder de douche uitkomt, maar een te warme badkamer is ook zeker niet fijn. Warmte kan zorgen voor vochtplekken en een benauwde lucht in je badkamer. Zet daarom regelmatig je ramen open, tijdens of na het douchen. Als je door je huis heen al airco hebt is het ook een goed idee dit in de badkamer te laten installeren. Airco’s hebben namelijk ook een functie waarmee ze de vochtbalans op pijl houden.

Betegeling

Een mooie betegeling is het begin van iedere moderne badkamer. Kies voor grote tegels of een moderne gietvloer, voor een extra luxueuze uitstraling. Grote tegels stralen rust uit, zo is ontspannen nog makkelijker.

Sanitair

Je sanitair is natuurlijk het meest belangrijke deel. Om een mooie, moderne omgeving te creeren is het mooi om een vrijstaand bad te plaatsen. Deze hebben vaak een erg klassieke uitstraling. Door er ook nog houten details toe te voegen krijg je een hammam gevoel. Dit kan je dan ook doorvoeren in je badkamer meubels om het één geheel te maken. In het zelfde straatje als het vrijstaande bad past ook een inloop douche, deze kan zo luxe zijn als je zelf wilt. 

sanitair

Decoratie

Voor een moderne badkamer dien je je decoratie minimaal te houden. Kies voor mooie handdoeken, die liggen tenslotte wel in het zicht. Rol deze op voor een luxere uitstraling. Een goede keuze is ook een geurkaars, zodat je lekker tot rust kunt komen als je in bad ligt. Kies je geuren zorgvuldig. Bewezen is dat de geuren rozemarijn, lavendel en jasmijn heel goed werken om je te helpen met ontspannen.

decoratie badkamer

Geef een reactie