woensdag, april 24, 2024
AlgemeenBadkamerTipsWonen

5 veelgemaakte fouten tijdens het doucheritueel

928Views

Bijna iedereen heeft een eigen doucheritueel. Of deze nu heel uitgebreid en gericht op comfort is of juist zo kort mogelijk zal zijn, een doucheritueel moet niet onderschat worden. Tijdens het douchen zorg je er niet alleen voor dat je lichaam weer helemaal schoon gewassen wordt, maar ook dat je je even heerlijk kunt ontspannen. Toch worden er nog steeds veel fouten gemaakt tijdens het douchen. Wij hebben 5 dingen op een rijtje gezet die je beter anders kunt doen tijdens en/of na het douchen.

1.     Leg sieraden in een andere ruimte

Doe jij altijd je sieraden af voor het douchen en hoop je ze zo langer mooi te houden? Dan maak je waarschijnlijk één cruciale fout. Je doet ze af in de badkamer en laat ze hier vervolgens ook liggen. En we weten allemaal dat sieraden in een vochtige ruimte laten liggen ook geen puik plan is. Niet doen dus! Neem daarom in je doucheritueel mee dat je eerst je sieraden in een droge ruimte moet plaatsen, alvorens je onder de douche stapt. Zo blijven je sieraden langer in topconditie.

2.     Te kort tandenpoetsen

Heel veel mensen poetsen hun tanden onder de douche. Wel zo gemakkelijk. Je kunt je mond eenvoudig spoelen en zo is direct alles van je lichaam schoon. Maar terwijl ze zo handig aan het multitasken zijn, vergeten ze nog wel eens secuur te poetsen. Poets daarom vooral niet te kort en zorg ervoor dat je poetst zoals de tandarts je dit ooit geleerd heeft. Tandenpoetsen heeft weinig zin wanneer je dit niet op de juiste manier doet. Haastige spoed is zelden goed.

3.     Te warm douchen

Vooral gedurende de wintermaanden is het heel verleidelijk om de thermostaatkraan lekker warm te zetten. Douchen op hoge temperaturen lijkt dan misschien wel heerlijk, maar het heeft veel nadelige gevolgen voor de huid. Wanneer je te vaak onder hete temperaturen doucht, dan zal dit de huid uitdrogen. Bovendien heb je het na het douchen ook nog eens een stuk kouder dan voorheen. Probeer daarom niet te warm te douchen, maar kies voor een lauwwarme douche.

Wist je dat koud douchen zelfs heel veel gezondheidsvoordelen biedt? Ook nog interessant om eens naar te kijken dus!

4.     Je haar iedere dag wassen

Dit is een fout die heel veel mensen maken. Het kan heel verleidelijk zijn om na een dag zweten weer opnieuw je haren te wassen, maar hier is je haar helemaal niet voor geschikt. Bovendien beschikt je haar over stoffen waardoor het helemaal niet noodzakelijk is om deze regelmatig te wassen, want het haar herstelt zichzelf weer. Laat de shampoo dus maar achterwege en was je haar niet vaker dan 2 a 3 keer per week. Zo blijft je haar uiteindelijk langer mooi.

5.     Hardhandig met de handdoek zijn

Probeer je altijd weer zo snel mogelijk uit de badkamer te komen? Dan zal je waarschijnlijk ook niet veel tijd besteden aan het afdrogen van je lichaam en haar. Wees echter niet te hardhandig met de handdoek, want dit kan je haar en huid beschadigen. Doe rustig aan, dit hoeft echt niet zoveel tijd in beslag te nemen als je denkt!

Geef een reactie