zaterdag, mei 18, 2024
jaloezieën badkamer
BadkamerTipsWonen

5 voordelen van jaloezieën in de badkamer

2.43KViews

Er zijn ontzettend veel verschillende binnenzonweringen, maar veruit de populairste blijven de jaloezieën. Jaloezieën worden regelmatig toegepast in de badkamer, maar waarom eigenlijk? Veel mensen zijn niet bekend met de voordelen van jaloezieën. Natuurlijk zien moderne jaloezieën er altijd prachtig uit en ben je bekend met de uitstraling, maar weet je ook waarom deze zo vaak worden toegepast in de slaapkamer? In dit artikel geven we je de 5 voordelen van mooie jaloezieën in de badkamer.

#1 Jaloezieën zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten jaloezieën, hierdoor is er eigenlijk voor iedereen wel wat wils. Bovendien kan je de raamdecoratie zo prima aanpassen op de rest van jouw badkamerinterieur. Hiermee creëer je eenheid en rust en laat dat nou net de belangrijkste ingrediënten zijn voor een prachtige, rustgevende badkamer! Jaloezieën zijn meestal verkrijgbaar in hout of aluminium. In de badkamer wordt vaak gekozen voor aluminium, maar ook het juiste houtsoort is mogelijk om de luxe uitstraling van de badkamer te versterken. Let er hierbij wel op dat het hout goed tegen het vocht in de badkamer kan. Door de talloze mogelijkheden zijn jaloezieën zeer populaire opties voor niet alleen de badkamer, maar ook in de rest van de woning, bij bedrijven, scholen of andere openbare instellingen.

Jaloezieen in badkamer

#2 Gemakkelijk schoon te maken

Bij veel raambekleding soorten is het lastig om deze goed schoon te maken. Het stofvrij houden van raamdecoratie is al helemaal een lastige opgave. Jaloezieën behoren misschien wel tot de meest hygiënische in haar soort. Deze zijn niet alleen gemakkelijk af te nemen met een doekje, maar ook  het stofvrij houden is geen probleem. Regelmatig een plumeau over de jaloezieën halen, is voldoende om deze netjes te houden. Zeker voor mensen die kampen met een stofallergie is dit een hele verademing. Aluminium jaloezieën zijn iets gemakkelijker schoon te houden dan houten jaloezieën en passen wat ons betreft daarom ook beter in de badkamer.

#3 Gemakkelijk te monteren

Jaloezieën zijn zeer gemakkelijk te monteren en te bedienen. Hierdoor is het vrijwel altijd mogelijk om deze helemaal zelf te plaatsen, zelfs voor de wat minder handige mensen onder ons. Hierdoor hoef je niet de tussenkomst van een vakman te regelen en dat bespaart je een hoop extra tijd en gedoe. Je kunt direct genieten van alle voordelen van de jaloezieën!

#4 Genieten van natuurlijk licht

Met jaloezieën is het mogelijk om naast het beschermen van de privacy, ook nog eens te spelen met het natuurlijke zonlicht. Door de lamellen in verschillende standen te plaatsen, bescherm je de privacy en laat je natuurlijk licht de badkamer in komen. Dat zorgt voor een natuurlijke en egale verlichting. Hiermee stimuleer je de serene uitstraling in de badkamer en zal je merken dat je direct een stuk frisser de kamer verlaat!

#5 Hoog isolerende functie

Aluminium jaloezieën staan bekend om hun hoog isolerende functie. Ze kunnen de badkamer niet alleen beschermen tegen kou van buitenaf, maar ook de hoeveelheid zon in de badkamer beperken. Hierdoor blijft de badkamer altijd op een aangename temperatuur.

Geef een reactie