dinsdag, juni 18, 2024
interieurstylist
Tips

Baan als interieurontwerper

519Views

Een interieur ontwerper is een persoon die ontwerpt, plant, coördineert, en toezicht houdt op deze verbetering projecten. Interieurontwerpers zijn verantwoordelijk voor alles, van het visuele ontwerp van de ruimtes die ze ontwerpen tot de gebruikte materialen en zelfs de kleinste details zoals vloerbedekking.

Aansluiten bij een interieurstylisten platform

Als je een zelfstandige interieurstylist bent en snel aan de bak wilt kun je kiezen om je aan te sluiten bij een platform. Zo is er bijvoorbeeld https://mijninterieurstylist.nl/ actief in heel Nederland. Dus of je nou interieurstylist bent in Zwolle, Rotterdam of Friesland. Als je kwaliteit werk aflevert kan jij je aansluiten bij het mijninterieurstylist platform.

Opleiding om interieurstylist te worden?

Er zijn vele manieren om een binnenhuisarchitect te worden, maar je hoeft geen formele opleiding op dit gebied te hebben. Veel scholen bieden interieur en design lessen aan voor hun studenten. Er zijn ook tal van online cursussen en school programma’s die formele opleiding of certificeringen op dit gebied aan te bieden. Als je al een formele opleiding of onderwijs op andere gebieden, zoals het bedrijfsleven, de beeldende kunst, of een vorm van wetenschap dan kun je een interieur ontwerper te worden. Als je geïnteresseerd bent in het veranderen van carrière of het uitbreiden van uw huidige carrière dan het krijgen van een formele opleiding in het interieur zou de beste keuze zijn.

Wat doet een interieurstylist precies?

Interieurontwerpers ontwerpen niet alleen ruimtes, maar creëren een heel inrichtingsplan dat vervolgens wordt uitgevoerd door een team van andere deskundigen. Het inrichtingsplan wordt ontwikkeld na een onderzoek van de kamers in het gebouw, zodat het algemene uiterlijk van elke ruimte wordt overwogen. Wanneer je ontwerper wordt, moet je ook de psychologie begrijpen van het bedrijf waarvoor je werkt. Dit vak vereist veel communicatie met anderen en een grondige kennis van de functionele indeling van het bedrijf.

Om als kandidaat voor de loopbaan van binnenhuisarchitect te worden beschouwd, moet je minstens een diploma in deze categorie behalen aan een geaccrediteerde hogeschool of universiteit. De eisen voor het behalen van dit diploma verschillen per staat, dus het is het beste om dit na te gaan bij het ministerie van onderwijs van je staat. Zodra je je diploma hebt behaald, moet je een bewijs van je afstuderen indienen bij het ministerie van koophandel. Interieurontwerpers moeten in loondienst zijn bij de staat waar ze werken om daar legaal te mogen werken.

Specialismes

Er zijn verschillende specialisaties waarop binnenhuisarchitecten zich kunnen toeleggen. Bijvoorbeeld, sommige zijn gespecialiseerd in kantoorruimten, keukens, baden, eetkamers, buitenshuis, detailhandel, en anderen. Maar je kunt ook bijvoorbeeld vastgoed stylist worden of fotografie interieurstylist. Er zijn ook specialisaties in specifieke aspecten van de binnenhuisarchitectuur zoals verlichting, kamerplanning en -ontwerp, tapijtonderhoud en -reparatie, loodgieterswerk, schilderen en lijstwerk. De meeste binnenhuisarchitecten hebben ook technische kennis.

Of toch architect worden?

Veel binnenhuisarchitecten kiezen er ook voor om architect of landschapsarchitect te worden. Het aantal professionals dat dit doet zal naar verwachting snel groeien in de komende paar jaar als meer mensen de diensten van deze professionals nodig hebben. Veel banen als binnenhuisarchitect vereisen dat de binnenhuisarchitect bedreven is in zowel de kunst van de architectuur als de wetenschap van de bouw, hoewel dit niet altijd het geval is. Er worden elk jaar meer gebouwen gebouwd en meer mensen hebben behoefte aan de deskundigheid van binnenhuisarchitecten.

Waar zijn de meeste banen voor interieurstylisten?

Voor vaste bannen kun je platformen als Indeed en Nationale vacaturebank in de gaten houden. Als je werkt als freelance interieurstylist is in Zwolle, Ommen en Friesland veel vraag naar interieuradvies aan huis. Maar ook in de randstad kun je prima aan de slag als interieurstylist.

Geef een reactie