donderdag, juli 25, 2024
Nostalgische badkamer
BadkamerinterieurTipsWonen

Badkamer trends 2018

2.74KViews

Tegenwoordig besteden we veel meer aandacht aan de inrichting van een badkamer. Niet geheel zonder reden, want de badkamer is de laatste jaren veel meer geworden dan enkel de ruimte in huis waar we ons kunnen opfrissen. De badkamer is ook een plek om te relaxen, jezelf mooi te maken en een kamer die gasten onder ogen krijgen. Met de volgende badkamer trends 2018 ben je in staat om de ruimte naar de laatste maatstaven in te richten. Voor sommige veranderingen aan de inrichting zal je de hulp van een loodgieter nodig hebben.

Donkere kleuren

Nog niet al te lang geleden werd door vrijwel iedere interieurdesigner afgeraden om donkere kleuren in je badkamer te gebruiken. De meeste badkamers zijn namelijk niet heel ruim en door het gebruik van donkere kleuren zal de ruimte nog kleiner overkomen dan deze daadwerkelijk is. De eerste badkamer trend van 2018 heeft echter bewezen dat het tegendeel waar is. Dit jaar worden namelijk steeds meer donkere kleuren gebruikt. Het is niet slim om alle muren, het plafond en de vloer pikzwart te maken, maar een enkele wand in een donkere grijstint zal voor een luxe uitstraling zorgen.

Smalle badkamermeubels

In het drukbevolkte Nederland worden huizen steeds kleiner gebouwd. De ruimte die beschikbaar is voor de badkamer neemt hierdoor ook steeds iets verder af. Het betekent dat we slim om moeten gaan met de beschikbare ruimte. Deze ontwikkeling zien we dan ook terug in de badkamer trends 2018. Zo worden bijvoorbeeld steeds vaker smalle badkamermeubels gebruikt. In plaats van een smalle losstaande kast, wordt nu meer gekozen voor bredere kasten die minder diep zijn en aan de muur gehangen kunnen worden om ruimte te besparen.

Tegels met patronen

Soms komen trends uit het verleden plotseling weer terug. De volgende trend van tegels met patronen is echter wel heel lang weggeweest. De vloer- en wandtegels waar patronen op verwerkt zijn, zagen we honderden jaren geleden al in onder andere ouderwetse Victoriaanse en Marokkaanse badkamers. Tegenwoordig zien we de trend dus ook weer regelmatig in de badkamers van Westerse huizen. De trend van dit moment is tegels met patronen op de vloer en egale tegels tegen de wanden.

Geef een reactie