zaterdag, mei 18, 2024
Je badkamer verven? Hier moet je aan denke
interieurTipsWonen

Je badkamer verven? Hier moet je aan denken

1.66KViews

Ben je al een geruime tijd uitgekeken op de uitstraling van je badkamer? Dan is het hoog tijd voor een make-over. Maar hoe steek je jouw badkamer in een nieuw jasje? Kies je voor nieuw tegelwerk? Pak je het sanitair aan? Zet je nieuwe decoratiestukken neer? Of kies je, zoals steeds meer mensen, ook voor het schilderen van de badkamer?

Het is tegenwoordig steeds meer gewoon om de badkamer te schilderen. Betegelen is steeds minder vaak de populairste optie. Ben jij ook van plan om binnenkort je badkamer te verven? Dan beschik je over alle tools die je nodig hebt om jouw badkamer de ultieme opfrisbeurt te geven. Een nieuw likje verf aan de muren en de badkamer ziet er weer als nieuw uit. Maar wat zijn eigenlijk de specifieke aandachtspunten als je de badkamer gaat verven? Waar moet je rekening mee houden voor het mooiste eindresultaat? Dat lees je in dit artikel.

Badkamermeubels verven

Tegenwoordig zien we steeds vaker houten meubels en accessoires in de badkamer. Geen wonder, want hout past binnen enorm veel verschillende badkamertrends. Bovendien is hout ook nog eens enorm gemakkelijk op te knappen en zelf te verwerken tot een mooi voorwerp of decoratiestuk. Mogelijkheden in overvloed dus! Let er wel op dat je het hout eerst in een kwalitatieve grondverf, zoals Sigma s2u Nova Satin, zet. Zo blijft het hout langer mooi.

Sigma s2u Nova Satin

De juiste verf

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om voor de juiste verf te kiezen. Zoals we allemaal weten is de badkamer een zeer vochtige ruimte. Daarom is het mogelijk dat sommige verfsoorten minder goed hechten als ze in direct contact met water staan. Denk daarom eerst goed na waar je de verf gaat aanbrengen. Als ze enkel met condens in aanraking komen, zoals bijvoorbeeld boven de wastafel of boven het toilet, dan kan iedere verfsoort eigenlijk een prima resultaat opleveren.

Zodra je alle muren in de badkamer gaat verven, wordt het een stuk belangrijker om naar een vochtbestendige verf te zoeken. Zo weet je zeker dat de verflaag lang mooi blijft en geniet je van een optimaal resultaat in de badkamer.

Maak altijd gebruik van een primer

Juist omdat de badkamer zo’n vochtige ruimte is, kan de verf natuurlijk wel een beetje extra ondersteuning gebruiken. Daarom mag een betrouwbare primer voor het plafond en de muren niet ontbreken. Een primer helpt niet alleen om de ‘zuigende’ werking van de ondergrond te voorkomen, maar zorgt er ook nog eens voor dat de verflaag goed en snel hecht. Vooral in de badkamer is dit een onmisbare stap.

Wist je dat je door het gebruik van een betrouwbare primer ook nog eens geld en materialen kunt besparen? Vaak ziet men dat ze, indien ze geen gebruik maken van voorstrijk, zeer veel lagen verf moeten aanbrengen totdat deze optimaal dekt. Dit is niet alleen een tijdrovend klusje, maar kan ook nog eens heel veel extra kosten met zich mee brengen. Dankzij primer bespaar jij op deze kosten en geniet je van een gladder en strakker resultaat.

Bescherm de badkamermeubels

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd voor de finishing touch. Je kunt nu eindelijk de door jou gekozen verf aanbrengen op de badkamermuren. Voordat je dit doet is het echter nog wel belangrijk om de badkamermeubels en het sanitair zorgvuldig te beschermen. Maak gebruik van afdekfolie en tape. Zo voorkom je dat ze onverhoopt door verfspetters worden besmeurd en je vervolgens nog uren zit te schrobben om deze te verwijderen. Zo bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook nog eens een hoop extra stress.

En nu is het tijd voor de finishing touch: schilderen maar!

Geef een reactie