donderdag, juli 25, 2024
Badkamers monteren beroep of hobby?
BadkamerTips

Badkamers monteren: beroep of hobby?

1.09KViews

Steeds meer mensen kopen een badkamer uit een showroom en laten deze vervolgens monteren door een doe-het-zelver of zzp’er. In veel gevallen zijn ze dan een stuk goedkoper uit. Is het ook jouw passie om badkamers te monteren en heb je nu alle badkamers uit je kennissenkring wel onder handen genomen? Waarom zou je dan niet inspelen op de groeiende vraag naar zelfstandige badkamermonteurs? Waarschijnlijk vind je het erg lastig om te bedenken waar je precies moet beginnen bij het starten van een bedrijf. Bestaat er een mogelijkheid dat je je huidige werk kan vervangen en fulltime badkamers kan monteren? Kun je dit alleen in de weekenden doen? Hoe werf je klanten? De antwoorden op deze vragen en meer komen aan bod in dit artikel.

Badkamermonteur als beroep

Is het rendabel om badkamermonteur als beroep te zijn? Vooral als zzp’er kost het heel veel moeite om tegen de concurrerende partijen op te boksen.  Als je echt serieus bent met je plannen om een eigen bedrijf op te starten is je eerste stap om naar de Kamer van Koophandel te gaan. Laat je in elk geval inschrijven als ondernemer, zo kom je ook nog eens in aanmerking voor verschillende fiscale voordelen. Daarnaast is het belangrijk om bij je zelf na te gaan of je dit  als fulltime baan wilt uitoefenen of dat je het naast je huidige baan wilt doen. Het is sowieso raadzaam om altijd gebruik te maken van het opzegtermijn. Gebruik deze tijd om jouw bedrijf op de kaart te zetten: ga druk aan de slag met het werven van klanten en laat een website bouwen om jouw diensten te promoten.

Klanten werven: hoe doe je dat?

Het werven van klanten is de belangrijkste stap die elk succesvol bedrijf ooit genomen heeft. Als je dit goed aanpakt, kun je ervoor zorgen dat je toekomst verzekerd is. Allereerst is het belangrijk om jouw website vindbaar te maken voor potentiële klanten. Zorg dat je hierbij zoekmachines aanspreekt. Direct starten met Google Adwords opzetten kan een goede methode zijn om jouw website vindbaar te maken. Toch zitten daar ook nog wel wat nadelen aan vast. Je hebt sowieso verstand nodig van het gebruik van zoektermen om je bedrijf op de kaart te zetten en je wilt het tarief zo laag mogelijk houden. Als jouw website al slecht scoort in de kwaliteitsscan van Google, zullen de kosten torenhoog worden. Zeker als beginnend ondernemer is dit niet wenselijk. Marketing doormiddel van zoekmachine optimalisatie kan erg rendabel zijn voor jouw bedrijf, maar dan moet je het wel goed aanpakken. Schakel hiervoor een deskundige in of ga zelf aan de slag met wat simpele SEO technieken.

  • Linkbuilding: zorg dat er meerdere links over het web worden verspreid naar jouw website. Dit kun je doen door advertenties te plaatsen op websites of door verschillende blogs naar jou te laten verwijzen. Zorg dat er vooral links worden geplaatst op populaire blogs en websites.
  • Gebruik kwalitatieve webteksten voor een hogere positie in Google. Zorg dat je teksten minimaal 300 woorden bevatten en illustreer ze met foto’s. Ook kun je ervoor kiezen om zoektermen in je teksten terug te laten komen. Zorg dat dit niet storend overkomt en dat de termen een duidelijke functie vervullen in je teksten, anders kan het juist als spam worden beschouwd door Google.

Geef een reactie