zaterdag, mei 18, 2024
badkamers senioren
BadkamerinterieurTipsWonen

Badkamers voor senioren, hier moeten ze aan voldoen

1.6KViews

We blijven tegenwoordig veel langer thuis wonen. Bovendien is het ook nog eens zo dat we veel langer blijven leven, ondanks de gebreken. Want de gebreken blijven wel komen met de jaren. Dat betekent dus ook dat daar in huis rekening mee gehouden moet worden. Bijvoorbeeld door te zorgen dat een aantal aanpassingen worden gedaan. Een belangrijke ruimte waar aan gedacht moet worden als het gaat om doen van aanpassingen, is de badkamer. Om een goede ruimte voor senioren te maken, zijn de volgende zaken in ieder geval van belang om mee te nemen.

Zitten

Vooral de benen krijgen het zwaar te verduren gedurende een mensen leven. Daarom wordt het op latere leeftijd wat lastiger om lang rechtop te staan. Bovendien wordt onze balans wat minder. Dit kan onder de douche problemen opleveren. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen voor te bedenken. Eén van die oplossingen is een douchestoel. Het voordeel hiervan is dat deze altijd juist is te plaatsen. Een andere optie is een vaste stoel, bijvoorbeeld door een opklapbaar douchezitje dat aan de muur is bevestigd te kiezen. Ook hierop kan op een goede manier worden gezeten. Dit maakt het douchen een flink stuk veiliger.

Douchestoel
Douchestoel
opklapbaar-douchezitje
opklapbaar douchezitje

In en uit

Wat ook belangrijk is, is dat het gemakkelijk wordt gemaakt om de douche in en uit te kunnen stappen. Dat betekent dat er dus geen opstaande randen meer moeten zijn. Een douche waar zo in en uit te lopen is, biedt een groot voordeel ten opzichte van de meer traditionele douche. Ook hier geldt dat het komt doordat de balans op latere leeftijd minder goed is dan voorheen. Bovendien is het maken van een grote stap een flink stuk lastiger dan het is wanneer je jong bent. Dit zijn zaken waar dus op deze manier op de juiste wijze rekening mee gehouden kan worden.

Gladheid voorkomen

Tot slot is het van zeer groot belang dat voorkomen wordt dat er te veel hinder van gladheid wordt ondervonden. Er is altijd veel water in de badkamer en het is nu eenmaal van nature zo dat er vooral gebruikgemaakt wordt van tegels. Deze combinatie is op jonge leeftijd wel te overleven, maar wie wat ouder wordt, maakt nogal eens kans om uit te glijden. Dit is nog buiten de douchebak gerekend, die helemaal flink glad kan worden. Het is goed mogelijk om bijvoorbeeld een grote sticker te kopen die ruw is, waardoor het veel gemakkelijker is om in de badkamer te lopen zonder weg te glijden.

Geef een reactie