zaterdag, mei 18, 2024
badkamers-steeds-meer-wellness
BadkamerTipsWonen

Badkamers die steeds meer een wellnessruimte zijn

884Views

Waar de badkamer van oorsprong was bedoeld om je te wassen en klaar te maken, is dat natuurlijk tegenwoordig ook nog steeds het geval. Maar wel kiezen we er steeds vaker voor om de badkamer om te toveren tot een echte wellnessruimte. Het moet er helemaal strak en top uitzien en we moeten er daarnaast ook helemaal tot ontspanning komen. Wij geven meer informatie en tips om ervoor te zorgen dat jij ook een unieke badkamer kunt hebben.

Zie een verbouwing niet als een kostenpost, maar als investering

Wanneer je een oudere badkamer in je woning hebt en je wilt hem gaan verbouwen dan kan dat soms flink wat geld kosten. Maar zeker wanneer je echt een verouderde badkamer hebt dan is het een goed investering om deze op te knappen. Je woning wordt er in zijn geheel namelijk meer waard van. Of je nou wel of niet van plan bent om je woning te koop te zetten dan is het alsnog een goede uitgave. Want ook in de toekomst dan zal die nieuwere badkamer je nog meer opbrengen wanneer je besluit om te woning te verkopen.

Maak slim gebruik van bepaalde elementen

Je hoeft daarnaast natuurlijk ook niet meteen de duurste jacuzzi in de badkamer te plaatsen om er een wellnessruimte van te maken. Je kunt ook puur een nieuwe en mooie douchecabine van glas op maat laten installeren. Bekijk hier deze op maat gemaakte douchecabines om er een goede indruk van te krijgen. Alleen dit kan je gehele badkamer al een andere uitstraling geven.

Andere tips zijn het vervangen van de wastafels voor bijvoorbeeld een dubbele wastafel, met een prachtig grote spiegel erboven. Oudere badkamers hebben vaak ook ouderwetse tegels. Een van de snelste manieren om de complete look van je badkamer te veranderen is door deze tegels te vervangen voor hele nieuwe tegels. Gebruik daarbij juist grote tegels. Deze zorgen ervoor dat je badkamer er optisch groter van uit gaat zien. 

Zorg dat alles perfect wordt opgemeten

Verder is het belangrijk om alles zo goed mogelijk uit te denken en op te meten. Bedenk van tevoren precies wat je van je badkamer verwacht, wat je erin wilt hebben en kijk wat mogelijk is. Zoek daar de juiste onderdelen voor het sanitair bij en neem hier de tijd voor. Sommige mensen willen vaak te snel aan de slag gaan met de badkamer, waardoor veel onderdelen niet op de juiste manier worden uitgedacht.

Geef een reactie