woensdag, april 24, 2024
betonflex wit badkamer
BadkamerTipsWonen

Betonplex als afwerking van de badkamerwanden

2.79KViews

Het stylen van de badkamer is de afgelopen jaren nog nooit zo lastig geweest. Er is immers ontzettend veel keus en er worden steeds meer elementen aan de badkamertrends toegevoegd. Ben jij van plan om je badkamer binnenkort te verbouwen en te restylen? Maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Dan doe je er goed aan om de huidige badkamertrends nog eens onder de loep te nemen. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van badkamers is het afwerken van de badkamerwanden door middel van het gebruik van betonplex wit. Dit geeft de badkamer een bijzondere en unieke uitstraling, zonder dat dit voor veel mensen al snel té extreem wordt. Maar wat is betonplex precies en hoe pas je dit toe in de badkamer? Wij zochten het uit!

Wat is betonplex?

Betonplex is een bijzonder platenmateriaal, waarbij de toplaag door epoxy wordt gevormd. Epoxy is een bijzonder middel dat dit platenmateriaal vochtbestendig maakt. Hierdoor heb je dus geen impregnatie meer nodig om het beton vochtbestendig te maken en dat scheelt een hoop stress, tijd en geld! Betonplex is enorm populair in de bouw, maar wordt ook steeds vaker binnenshuis gebruikt door de ervaren doe-het-zelver. Ook in badkamers zien we hem nu steeds vaker terug. Ergens is dat eigenlijk helemaal niet zo vreemd, aangezien betonplex juist een ontzettend goede keuze is in vochtige ruimtes.

Betonplex als afwerking in de badkamer

Het is in de badkamer soms lastig om te bedenken wat je met de muren wilt doen. Het verven van de muren is al gauw saai en andere muurbekleding blijft vaak niet goed zitten door de vochtige omgeving. Betonplex platen zijn de ideale oplossing als je de wanden in de badkamer op dit moment veel te saai vindt en je ook geen idee hebt hoe je dit op moet lossen. Let er wel op dat betonplex over het algemeen niet vaak voor langdurig gebruik in de badkamer wordt geplaatst. Het is dan ook belangrijk dat je overlegt met een vakkundige houthandel over de voor- en nadelen van het gebruik van betonplex. Je wilt immers niet dat dit materiaal snel gaat verweren. Over het algemeen kunnen betonplaten zeker in de badkamer gebruikt worden, mits deze op de juiste manier worden gemonteerd. Advies inwinnen bij vakmensen is dan ook zeker een aanrader voor het perfecte eindresultaat.

De voordelen van betonplex wit

Betonplex wordt in de bouw gezien als een wondermiddel. Dit plaatmateriaal wordt gebruikt voor diverse toepassingen. Denk maar eens aan aanhangwagens, anti slip vloeren op een steiger, dakkapellen, maar ook glijbanen of artistieke meubels. Het is dan ook geen wonder dat het een favoriet product van veel bouwvakkers is. De enorme veelzijdigheid van dit product is inmiddels ook geland bij de ervaren doe-het-zelvers onder ons. We zijn op de hoogte van de bijzondere kwaliteiten van dit plaatmateriaal en vallen één voor één voor de spectaculaire uitstraling van deze platen.

Wil je betonplex wit in de badkamer gebruiken? Zorg dan dat je eerst advies wint bij een professional en de platen op de juiste manier monteert. Combineer het geheel met wat fijne accessoires en jouw stoere badkamer is klaar voor gebruik!

Geef een reactie