donderdag, juli 25, 2024
Stofzuiger
Tips

Van de bezem tot de zuigrobot

625Views

Een robot die volautomatisch stofzuigt en zelfstandig door het appartement beweegt – een recente uitvinding, denk je waarschijnlijk. Als u zich niet vergist! Al in 1985 werkten we aan machines die ons zouden verlossen van klusjes zoals stofzuigen. Zelfs als de robot stofzuiger er toen nog futuristischer uitzagen. 

Van bezem tot robotstofzuiger – een lange weg 

100 jaar geleden droomden huisvrouwen dat iemand de klusjes zou doen, zoals stofzuigen. Een robot die dit volledig automatisch doet, was toen nog maar een droom van de toekomst. Maar al in 1985 zag de eerste robotstofzuiger-achtige bot het levenslicht: Tomy Dustbot. De bot had een ingebouwde stofzuiger om klein vuil op te zuigen. De DustBot was beslist schattig, maar hij was meer bedoeld als speelgoed. In 1991 werd een andere robotstofzuiger gemaakt: de FloorBot met een ruimtelijke 3D-look. Vanwege zijn grootte was hij ook een beetje onpraktisch, maar uitgerust met innovatieve sensoren was de FloorBot een revolutie in geautomatiseerde vloerreiniging. 

1990 – de geboorte van de marktleider iRobot 

De marktleider iRobot speelt geen onbelangrijke rol in de geschiedenis van vacuümrobots. Het bedrijf werd opgericht in 1990. Twaalf jaar later kwam de eerste iRobot Roomba-vacuümrobot op de markt. Sindsdien heeft iRobot veel verschillende Roomba-stofzuigerrobots ontwikkeld en is het marktleider in dit segment geworden. iRobot legde toen de eerste steen en veel bedrijven sprongen op het succesverhaal van huishoudelijke robotica. Inmiddels zijn er talloze bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de ontwikkeling van stofzuigerrobots. 

Maar ook traditionele merken zoals Dyson of AEG gaan mee met de tijd en werken aan de ontwikkeling van slimme robotstofzuigers. Robotstofzuigers worden slimmer en beter Hoewel de eerste vacuümrobots op de markt niet bepaald de slimste waren, zijn veel van de huidige modellen uitgerust met slimme technologieën. 

Ze worden bediend met een smartphone-app, kunnen worden bediend via Amazon Alexa, maken een plattegrond van uw huis en kiezen zelfstandig de optimale reinigingsmethode – slim en efficiënt. 

Betaalbare prijzen – goedkope vacuümrobots beschikbaar 

Hoewel de robotstofzuigers steeds slimmer en beter worden, worden de prijzen van alledaagse helpers betaalbaarder. Natuurlijk moeten degenen die vertrouwen op traditionele merken zoals AEG, iRobot of Dyson nog steeds diep in hun portemonnee graven. Maar als je dapper bent en een Chinese vacuümrobot een kans geeft, kun je honderden euro’s besparen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat u, hoewel u op prijs bespaart, gegarandeerd niet zonder moderne technologieën hoeft te doen. 

Koop stofzuigerrobots – voor een schoon huis met één druk op de knop Als u de bezem of stofzuiger nog steeds zelf zwaait, moet u nu voorzichtiger zijn. In onze online shop vind je een groot assortiment aan vacuümrobots – voor ieder huis is er een passend model. 

Geef een reactie