woensdag, april 24, 2024
Wonen

Dakkapel kozijn: voordelen en mogelijkheden

781Views

Er zijn veel goede redenen om je woning te voorzien van een dakkapel. Het zorgt allereerst voor meer ruimte en een groter gebruiksoppervlak. Je hebt met een dakkapel ook ineens een beter uitzicht naar buiten. Wat een dakkapel helemaal aantrekkelijk maakt, is de extra lichtinval. Een van de essentiële onderdelen van een dakkapel is het dakkapel kozijn. Het is belangrijk dat het vervaardigd is van hoogwaardige materialen. We vertellen je hier meer over de mogelijkheden! 

Welk materiaal kies je voor een dakkapel kozijn?

Voor een dakkapel van de beste kwaliteit raden we je aan om voor kunststof te kiezen. Een goede optie is een 71 mm kozijn met 71 mm vleugelprofiel met 5 kamers. Voor extra stabiliteit is dit profiel van binnen versterkt met gegalvaniseerd staal. Echter, is niet alleen het profiel van het kozijn van belang. Ook een goed soort glas is belangrijk. We raden je aan om HR ++ glas te kiezen. Met dit kozijn en deze glassoort ben je verzekerd van een voortreffelijke isolatie, waardoor je kunt besparen op de energiekosten. Een degelijk dakkapel kozijn en een goed raam van de beste kwaliteit zijn daarom investeringen die lonen!

Belangrijke specificaties voor een kozijn voor je dakkapel

We geven je graag enkele tips voor waar je nog meer op kunt letten bij het kiezen van een dakkapel kozijn. Let onder meer op de kwaliteit van de raamrubbers bij draaiende en kiepende ramen. Het is belangrijk dat deze voor een goede afsluiting van het raam zorgen. Vooral dubbele EPDM raamrubbers zijn aanbevolen. Hierdoor krijgen water en wind geen grip op je kozijnen. Daarnaast moet ook het hang- en sluitwerk in orde zijn. Kies altijd voor inbraakwerend hang- en sluitwerk. Daarmee maak je je woning nog veiliger. Wist je dat dakkapel kozijnen ook voorzien kunnen zijn van een micro ventilatiestand? Vraag er eens naar bij jouw kozijnenspecialist.

Kozijnen die passen bij de stijl van je woning

Ook bij het aanschaffen van een dakkapel kozijn is het belangrijk om oog te hebben voor wat bij de uitstraling van jouw woning past. Wanneer je voor een kunststof kozijn voor je dakkapel kiest, dan wordt deze doorgaans standaard geleverd in een gladde, witte kleur. Deze wordt ook wel aangeduid met ‘RAL 9016’. Hiermee geef je je dakkapel een moderne uitstraling. Is dit echter niet de uitstraling die je zoekt? Dan zijn er nog veel meer kleuren mogelijk. Wil je vanwege de duurzaamheid en het minimale onderhoud graag kunststof kozijnen, maar houd je van de sfeer van hout? Dan is het interessant om te weten dat kunststof kozijnen voor je dakkapel ook geleverd kunnen worden in een hout look, die niet van echt te onderscheiden is! 

Een dakkapel kozijn op maat!

Hoewel er veel standaardmaten beschikbaar zijn voor een dakkapel kozijn, kan het natuurlijk zo zijn dat jouw dakkapel uitzonderlijke maten heeft. Dat is geen probleem, want kunststof kozijnen kunnen binnen no-time perfect op maat gemaakt worden, zodat ook jouw dakkapel voorzien wordt van de beste kozijnen!

Geef een reactie