zaterdag, mei 18, 2024
gietvloer in de badkamer
BadkamerTips

Een gietvloer in de badkamer

2.02KViews

Ben jij de badkamer aan het verbouwen, en op zoek naar een vloer met veel voordelen en een bijzondere uitstraling? Denk dan eens aan een gietvloer. Gietvloeren zijn relatief nieuw, dus hoe fijn is het dat dit artikel jou helpt met de voordelen van zo’n vloer!

Wat is een gietvloer

De gietvloer is een nieuwe trend in woningen. In fabrieken en andere industriële gebouwen wordt het al wel langer toegepast. Een gietvloer is een gladde afwerkvloer zonder naden, die in een keer gegoten wordt bovenop een dragende vloer.

Soorten gietvloeren

In principe kan elke gietvloer geschikt gemaakt worden voor de badkamer. Dit wordt gedaan door de vloer te voorzien van een waterdichte coating. Toch zijn bepaalde soorten gietvloeren toch beter en mooier voor een badkamer. Over het algemeen wordt aangeraden om een gietvloer te kiezen die uit kunststof bestaat. Je hebt gietvloeren ook in beton, maar beton is niet volledig waterdicht en wordt dus niet aangeraden in een badkamer.

Het beste is om te kiezen voor een polyurethaan, epoxy of een cementgebonden gietvloer. Dit laatste lijkt heel erg op beton, maar is waterdicht en minder hard. Polyurethaan is vloeistof dicht en eenvoudig schoon te maken, hierdoor is deze geschikt voor een badkamer. Ook is een polyurethanen gietvloer goed te combineren met vloerverwarming.

Voordelen

Er zijn tal van voordelen voor het gebruik van een gietvloer. Ten eerste is de vloer volledig waterdicht. Verder is de gietvloer makkelijk schoon te maken en te houden. Ook is de vloer makkelijk en snel te plaatsen. De voordelen zitten niet alleen aan de praktische kant. Ook de uitstraling van de gietvloer is een groot voordeel. Het geeft je badkamer een bijzondere uitstraling. Verder kun je de vloer helemaal naar je eigen wens maken. De vloer is namelijk beschikbaar in alle RAL kleuren. Je kunt kiezen voor een volledig egale vloer, maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleuren te versmelten voor een bijzonder resultaat.

Dus wil jij een vloer met vele voordelen, die er ook nog eens heel bijzonder uitziet? Kijk dan eens voor een gietvloer in je badkamer. Het zou zo maar kunnen zijn dat deze vloer nou net precies is wat jij zoekt voor jouw nieuwe badkamer.

Geef een reactie