dinsdag, juni 18, 2024
boiler
Wonen

Elektrische boilers kopen

814Views

Elektrische boilers worden steeds vaker gebruikt in plaats van de traditionele cv-ketel. De reden hiervoor is dat ze een zuiniger alternatief bieden tegenover de op aardgas werkende cv-ketel. Een elektrisch aangedreven boiler heeft in tegenstelling tot een op aardgas werkende cv-ketel geen intensief onderhoud nodig. Dit in combinatie met de lange levensduur is voor vele mensen een goede reden om over te stappen op elektrisch. Deze warmwaterketels zijn beschikbaar in een breed assortiment. Voordat je overgaat tot aanschaffen, is het raadzaam jezelf te verdiepen de soorten en maten die er beschikbaar zijn. 

 

Kleine en grote elektrische boilers

Elektrische boilers kun je verkrijgen in verschillende soorten en groottes. Een kleine warmwaterketel is zeer geschikt voor als je maar een kleine warmwaterbron nodig hebt voor bijvoorbeeld een klein huishouden. Daarnaast kunnen de kleinere ketels handig zijn wanneer je meerdere boilers wilt gaan plaatsen in een gebouw of woning om diverse warmwaterbronnen aan te leggen. Een grote boiler is daarentegen geschikt als je meerdere leidingen op de warmwaterketel wilt aansluiten. Je hebt dan maar één warmwaterboiler nodig voor het verwarmen van het water in bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Dit grotere type is ook meer geschikt voor een groter huishouden.

 

Verschillende soorten elektrische boilers

Boilers zijn beschikbaar in verschillende soorten voor iedere situatie. Voordat je de elektrische warmwaterketel gaat aanschaffen, is het belangrijk om na te gaan waar je de boiler wilt gaan plaatsen. Het kan namelijk zijn dat je maar een beperkte ruimte in een keukenkastje hebt of juist veel ruimte in de oude cv-ketel kast. Je kunt kiezen voor een horizontale of verticale elektrische boiler, één die via de wifi met een app te besturen is, of zelfs een type dat één of meerdere warmtewisselaars heeft om aan te kunnen sluiten op een externe warmtebron. Dit laatste is nuttig wanneer je bijvoorbeeld ook een zonneboiler hebt of wilt gaan gebruiken. 

 

 

Geef een reactie