dinsdag, juni 18, 2024
energie besparen badkamer
BadkamerTips

Energie besparen in de badkamer

1.74KViews

Bij de badkamer zal je niet snel denken aan je energieverbruik. Toch verbruikt een gemiddeld huishouden behoorlijk wat gas en stroom in de badkamer. Via de website van Independer kun je hier een goed beeld van krijgen. Energie vergelijken en overstappen naar een andere leverancier is vaak een goed idee om je maandelijkse kosten te verlagen. Wat kun je doen om je verbruik terug te brengen in de badkamer is de hoofdvraag in dit artikel.

Wat zijn stroomvreters in je badkamer?


Er zijn meerdere apparaten in de badkamer die stroom verbruiken, maar welke apparaten zijn de stroomvreters en welke kun je gebruiken zonder na te denken over wat je eventueel kunt besparen?

Elektrische tandenborstel:

In de meeste huishoudens is tegenwoordig wel een elektrische tandenborstel te vinden. Deze zit over het algemeen ook altijd in het stopcontact. Een elektrische tandenborstel is door veel tandartsen aanbevolen en een grote kostenpost op je energierekening is het ook niet.

Vrouwen gaan graag aan de gang met de stijltang en/of de krultang. Ook deze elektrische apparaten verbruiken erg weinig. Een vrouw die de stijltang regelmatig verbruikt betaalt ongeveer € 0,34 per maand. Een krultang heeft ongeveer hetzelfde wattage waardoor je ook hier niet veel mee kunt besparen.

De föhn is iets duurder in verbruik maar ook hierop kun je niet echt besparen. Je zal namelijk niet snel je haar korter drogen dan nodig is. Wel is het verstandig om een oude föhn op een dag te vervangen. Oude apparaten zijn vaak niet zuinig in gebruik en het kan daarom op termijn verstandig zijn om je oude apparaten te vernieuwen.

Ook mannen gebruiken uiteraard elektrische apparaten in de badkamer zoals bijvoorbeeld het scheerapparaat, trimmer of elektrische tandenborstel. Deze apparaten verbruiken erg weinig en het is daarom moeilijk om hierop te besparen, tenzij je vriendin of vriend van een volle baard houdt.

Korter douchen


Wie aan besparen in de badkamer denkt zal ongetwijfeld direct denken aan korter douchen. Op deze manier bespaar je niet alleen veel water maar ook gasverbruik. Gas kost ongeveer drie keer zoveel per kubieke meter, dan stroom per kilowattuur. Door korter te douchen kun je dus flink besparen op je energierekening. Independer helpt graag mee met het besparen op je energieverbruik. Met de zandloper van Independer kun je op een makkelijke manier in de gaten houden hoe lang je doucht. De zandloper duurt 4 minuten, dus zorg ervoor dat de kraan weer uit is als de zandloper klaar is. Wil je er ook één? Bel Independer: 035-6265544.

In de badkamer valt de meeste winst te behalen bij het douchen. Maar ook door de verschillende elektrische apparaten niet nodeloos te gebruiken kun je een beetje besparen en zorgen voor een iets duurzamere wereld. Als we dit allemaal gaan doen zal het een groot verschil maken voor de toekomst!

Geef een reactie