Deze essentials mogen niet ontbreken in de badkamer
BadkamerinterieurTips

Deze essentials mogen niet ontbreken in de badkamer!

1.35KViews

Ga je binnenkort verhuizen en wil je een geheel nieuwe badkamer laten plaatsen? Of is jouw huidige badkamer nodig aan vervanging toe en ben je op zoek naar inspiratie? Dan wordt het hoog tijd om jezelf in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Bij de aanschaf van een badkamer wordt er vaak direct aan de meubels, het sanitair, accessoires en tegels gedacht. Maar er zijn ook heel veel andere elementen die van essentieel belang zijn binnen deze ruimte. Dit zijn vaak dingen die je snel vergeet, maar die wel het woongenot kunnen verhogen. Ben jij klaar voor een luxe badkamer die van alle gemakken is voorzien? Wij vertellen je welke dingen dan zeker niet mogen ontbreken!

Spiegelverwarming

Spiegelverwarming is iets wat in veel badkamers vergeten wordt, maar wanneer je het eenmaal hebt, wil je nooit meer iets anders. Maar wat is dan het voordeel van spiegelverwarming van Glasdiscount?

Het is misschien wel de grootste ergernis in de badkamer. Heb je net heerlijk staan douchen en wil je je haar doen, is de spiegel zó enorm beslagen dat je helemaal niets meer ziet. Ook als je voorganger net gedoucht heeft, kan dit geen pretje zijn. Vervolgens heb jij geen idee hoe je jezelf klaarmaakt voor de dag. Gelukkig kan condens eenvoudig voorkomen worden met spiegelverwarming. Hierbij wordt er een verwarmingselement achter de spiegel gehangen. Deze kun je vervolgens op de schakelaar van de badkamerverlichting aansluiten. Zodra je de badkamer binnenstapt en het licht aandoet, zal het verwarmingselement ook direct zijn werk doen. Hierdoor geniet je altijd van optimaal zicht in de badkamer!

Spiegelverwarming

Voldoende opbergruimte

Te weinig opbergruimte wordt ook wel als grootste ergernis in de badkamer beschouwd. Je wil immers een plek hebben waar je je handdoeken en verzorgingsproducten kunt laten. Het is niet prettig als deze door het hele huis verspreid liggen, omdat er simpelweg geen ruimte voor is in de badkamer. Gelukkig zijn er, hoe klein de badkamer ook is, altijd wel mogelijkheden om meer opbergruimte te creëren.

Kies bijvoorbeeld voor een multifunctioneel badkamermeubel of een medicijnkast met spiegel. Zo beschik je direct over meer opbergruimte, maar zal dit geen extra ruimte in beslag nemen. Bovendien moet je soms ook creatief zijn met de ruimte die je wél hebt. Een designradiator kan bijvoorbeeld de uitkomst bieden om natte handdoeken op te hangen, zodat deze niet direct enorm veel ruimte in beslag nemen. Bekijk daarnaast ook kritisch welke spullen echt in de badkamer aanwezig moeten zijn en welke je ook in de slaapkamers kunt opbergen. Zo raakt de badkamer niet overvol en is alles wat nodig is wel degelijk aanwezig.

Voldoende opbergruimte

 

Prullenbak

Alhoewel het misschien enorm voor de hand ligt, is een prullenbak wel een item wat veelvuldig wordt vergeten in de badkamer. Niet handig, want waar laat je anders al die lege closetrollen of spullen voor de maandelijkse perikelen van de vrouw? Het is natuurlijk niet prettig als je hiermee continu door het hele huis moet om een prullenbak te zoeken. Zorg er daarom altijd voor dat er eentje in de badkamer aanwezig is. Kies daarnaast voor een prullenbak die op de stijl en kleuren van de ruimte aansluit. Zo zorg je dat de ruimte één geheel is en zal dit item niet storend zijn.

Geef een reactie