woensdag, april 24, 2024
BadkamerTipsWonen

Etherische oliën in de badkamer

1.58KViews

Etherische olie kopen wordt de laatste jaren steeds populairder. Voorheen zag je het gebruik van deze oliën vooral in massagesalons, spa’s en andere plekken waar je even ultiem kon ontspannen. Inmiddels worden ze zelfs gebruikt op kantoren en is vrijwel elke woning een aroma diffuser rijker. De badkamer kon dan ook zeker niet uitblijven en ergens is dat misschien ook wel een enorm voor de hand liggende optie. We noemen de badkamer niet voor niets altijd de spa binnenshuis. Ook hier ligt je focus op een ontspannen momentje voor jezelf en kom je meestal geheel voldaan weer terug in de realiteit. Etherische oliën zullen het geluksmomentje in de badkamer alleen nog maar versterken. In deze blog vertellen we hier alles over!

Etherische oliën verrijken de sfeer in de badkamer

Heb je een prachtige badkamer, maar heb je toch nog altijd het gevoel dat er iets mist? Vaak heeft dit te maken met een gebrek aan sfeer. We vinden het altijd lastig om onze badkamer aan te kleden. Je wilt immers niet te veel accessoires in een kleinere ruimte proppen en bent al gauw bang dat het overdadige en luxe gevoel juist teniet wordt gedaan door te veel ‘poespas’. Daarnaast zijn er ook veel woonaccessoires die niet tegen vocht kunnen. Hierdoor laat de kwaliteit na enkele douchebeurten al te wensen over en dat wil je uiteraard ook voorkomen. Etherische oliën zijn daarentegen enorm goed geschikt voor de badkamer. Ze versterken het luxe spa-gevoel in de badkamer en geven je juist het idee dat je een welnessresort bent ingewandeld. Naar onze mening zijn etherische oliën de perfecte toevoeging voor elke badkamer.

De voordelen van etherische oliën in de badkamer

In de badkamer zal je hoogstwaarschijnlijk een olie diffuser gebruiken om de heerlijkste etherische oliën te verspreiden. Naast de luxueuze uitstraling van een olie diffuser, brengen de lekkere geuren ook nog eens talloze voordelen met zich mee. Wist je dat etherische oliën zelfs een zeer positieve invloed hebben op de gezondheid? Zo kunnen ze verkoudheidsklachten, stress-gerelateerde klachten en depressieve gevoelens verminderen. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en ga je fijner de dag tegemoet.

nimbus-aroma-diffuser-400-ml-licht-hout@2x

 

Wist je dat etherische oliën direct het reukorgaan prikkelen? Ons reukorgaan is maar een vreemd iets. Mensen hechten vaak meer waarde aan hun zicht en gehoor, maar ruiken is misschien nog wel veel belangrijker. Door te ruiken worden wij herinnerd aan oude gebeurtenissen, daarnaast helpt ons ruikvermogen beslissingen te nemen als we twijfelen over de versheid van een product. Het reukorgaan is één van onze meest primitieve kenmerken en heeft ook een grote invloed op de geestelijke- en lichamelijke gezondheid. Zeker in de badkamer zijn deze eigenschappen een ware must! We kennen het immers allemaal wel: je stapt je bed uit en gaat er het liefst direct weer in. De dag voelt al heel zwaar voordat hij begonnen is. De oplossing? Jezelf even een kwartiertje opfrissen in de badkamer en vervolgens genieten van de heerlijkste geuren. Je zal merken dat je meteen een stuk zelfverzekerder en geruster de badkamer uit komt. Klaar voor een nieuwe dag!

Geef een reactie