4 tips om zo lang mogelijk van je badkamer te genieten
Badkamerinterieur

4 tips om zo lang mogelijk van je badkamer te genieten

713Views

De badkamer is de plek in huis, waar je even lekker tot jezelf kunt komen en heerlijk in een warm bad kunt ontspannen. Is je badkamer een zooitje of is er van alles stuk, zul je veel meer moeite hebben om je te kunnen ontspannen. In je hoofd ben je dan namelijk vooral bezig met wat er allemaal nog moet gebeuren en hoe meer dit wordt, hoe moeilijker het te overzien is. Daarom draagt een opgeruimde badkamer bij aan je ontspanning. Lees hier 4 tips om zo lang mogelijk van je badkamer te kunnen genieten. 

1. Sluit een verzekering voor opstal af

Is er een kraan lek, waardoor je tegels helemaal beschimmeld zijn, half van de muur vallen of je badkuip is gaan roesten? Dit is erg vervelend. Een reden die je kan tegenhouden om er iets aan te laten doen kan zijn omdat je er gewoonweg het geld niet voor hebt. Om deze reden is het erg fijn als je een verzekering voor opstal hebt afgesloten. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade aan alles wat aan je woning vastzit en niet kan worden verwijderd zonder dat je het beschadigt zoals de badkamer. Hoewel je natuurlijk hoopt dat je de verzekering niet nodig hebt, ben je er blij mee wanneer je last hebt van onverwachte schade, die hoog in de kosten gaat oplopen. 

2. Maak regelmatig schoon

Een groot probleem in de badkamer is kalkaanslag. Wanneer je de douchecabine en de tegels die tijdens het douchen nat worden niet regelmatig schoonmaakt, zal zich hier een kalkaanslag vormen, die steeds moeilijker te verwijderen is. Zorg er dus voor dat je de muren, glazen deuren en de kraan na iedere douchebeurt even droog maakt en maak het daarnaast iedere 2-3 weken grondig schoon met een anti-kalk-schoonmaakmiddel voor de badkamer.

3. Zorg voor een goede ventilatie

Hoewel de meubels in je badkamer tegen vocht kunnen, is een teveel aan vocht nooit goed. Zorg dus voor een goede ventilatie, zodat het vocht weg kan. Dit kan met een afzuigsysteem, of door tijdens of in ieder geval na het douchen even een raampje open te zetten. 

4. Ruim alles netjes op

Heb je veel spullen, dan wordt het al snel een uitdaging om orde te houden. Voor je het weet staan er overal spulletjes en zie je door de bomen het bos niet meer. Een bijkomend nadeel is dat het schoonmaken een nog vervelendere klus wordt, omdat je geen zin hebt om alles steeds op te tillen. Doe je het niet, krijg je echter met veel stof te maken, wat alleen maar erger wordt. Door alles netjes in kastjes te zetten, vangt het minder stof en ziet het er meteen een stuk opgeruimder uit. 

Geef een reactie