dinsdag, juni 18, 2024
badkamer
Tips

Glazen douchewanden en douchedeuren

611Views

Kom je net thuis van je werk, dan is er weinig wat zo ontspannend werkt als een heerlijk warme douche. Afgezien van de vele gezondheidsvoordelen van het douchen, is het vaak ook even een momentje voor jezelf. In veel gevallen is dat niet alleen afhankelijk van het warme water, ook de inrichting van je badkamer speelt daarbij een belangrijke rol. Terwijl men vroeger genoegen nam met een simpel douchegordijn, is er de laatste jaren een duidelijke trend te bespeuren. Men heeft als het ware de badkamer opnieuw ontdekt en een mooie glazen douchewand mag dan niet ontbreken.

De douchewand maakt je badkamer helemaal af

De douchewand lijkt in veel gevallen een makkelijke oplossing, maar het biedt tal van voordelen. Terwijl een douchegordijn vaak niets meer dan een eenvoudige afscheiding van de rest van de badkamer is, realiseer je met een douche wand juist het effect van een inloopdouche. Het ziet er niet alleen een stuk gestileerder uit, het geeft de badkamer ook meteen een luxe uitstraling. Je maakt de badkamer er echt helemaal mee af. Door te kiezen voor een glazen douchewand zorg je ervoor dat de douche weer aanzien krijgt. De mogelijke combinaties zijn daarbij eindeloos. Zo kun je kiezen voor een geïntegreerde douchebak zodat je eindelijk verlost bent van die tegels, maar ook een douchewand met een hoek of een deur is mogelijk. Ga je voor het hoogst haalbare resultaat, kies dan voor een glazen douchewand op maat.

Nog mooier: de douchedeur van gehard glas

Naast de glazen douchewand, is de douchedeur van gehard glas een goed alternatief. Dit wordt vooral gebruikt als de feitelijke doucheruimte beperkt is en je toch meer lichtinval mogelijk wil maken. Ook als de douche al een muur heeft, kan een douchedeur een grote meerwaarde hebben. De douchedeur is kaderloos en wordt inclusief beslag geleverd. Zo maakt u van elke doucheruimte een pareltje. De deuren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Zo kan je kiezen voor blank glas, satijn melkglas of zelfs gekleurd glas. Ook andere kleuren zijn mogelijk zodat de douchedeur volledig op de inrichting van de bestaande badkamer kan worden afgestemd.

Inmeten & installeren

Voor de installatie van zowel de douchedeur als de douchewand is geen technische kennis nodig. Wil je zeker weten dat het resultaat perfect is, kies dan voor een installatie door een monteur. Desgewenst kan je ook kiezen voor een uitgebreide service door de douchewand of douchedeur in te laten meten. Zo voorkom je verrassingen tijdens de installatie en weet je zeker dat het eindresultaat volledig naar wens is.

Geef een reactie