dinsdag, juni 18, 2024
energie
Tips

Het goedkoopste energiecontract uitkiezen? Dat doe je zó

569Views

Boodschappen, autokosten, gas-, water- en licht kosten, verzekeringen en de hypotheek/huur. Zonder dat je het mogelijk door hebt, geef je behoorlijk veel geld uit. Elke maand weer. Als je graag geld wilt besparen, betekent dit gelukkig ook dat je meer dan voldoende mogelijkheden. Er zijn immers meerdere kosten waar je op kunt besparen!

Wist je dat je bijvoorbeeld op jouw energiekosten kunt besparen? Bekijk Essent, bekijk andere energieleveranciers en je ziet direct dat de energiecontracten behoorlijk variëren. Zowel qua prijs als qua voorwaarden. Voldoende reden dus om snel op zoek te gaan naar het goedkoopste energiecontract!

Schat je verbruik zo nauwkeurig mogelijk in

Allereerst is het advies om jouw verbruik zo nauwkeurig mogelijk in te schatten. Je kunt hier een handige online tool voor gebruiken, maar je kunt ook kijken naar jouw huidige verbruik. Als er niet al teveel in jouw situatie gaat veranderen, kun je prima uitgaan van jouw huidige verbruik. Aan de hand van het door jou geschatte verbruik kun je in ieder geval inzage krijgen in de te verwachten kosten.

Ga altijd voor groene stroom

Enkele jaren geleden was groene stroom nog een stuk duurder dan grijze stroom. In de afgelopen jaren is dáár gelukkig verandering in gekomen! Meer en meer energieleveranciers zijn groene stroom aan gaan bieden, waardoor de prijs van groene stroom een stuk interessanter geworden is. Met het oog op de duurzaamheid is het hoe dan ook aan te raden om voor groene stroom te kiezen!

Maak een goede vergelijking

In het huidige aanbod vind je sowieso veel energieleveranciers en –contracten. Je doet er dan ook verstandig aan om echt een goede vergelijking te maken. Let hierbij niet alleen op het tarief, maar kijk ook naar het eventuele welkomstcadeau. Het in ontvangst nemen van een welkomstcadeau is absoluut nooit verkeerd meegenomen!

Wil je nóg meer kosten besparen? Dan kun je ook gebruik maken van het Energiecollectief. Dat is een initiatief waarmee lagere energiekosten verkregen kunnen worden. Mocht je veel geld willen besparen, kan het nooit kwaad om hier eens goed naar te kijken! 

Geef een reactie