woensdag, april 24, 2024
meer ruimte creëren badkamer
BadkamerTips

Handige tips om meer ruimte te creëren in uw huis!

1.58KViews

Bent u iemand die met ruimtegebrek te kampen heeft in huis? Voordat er aan verhuizen wordt gedacht zijn er andere slimme oplossingen te bedenken. Wanneer er wordt gezocht naar extra ruimte wordt bijvoorbeeld de eigen zolder vaak over het hoofd gezien. Dit heeft als reden dat men de zolder meer als een berghok ziet voor oude spullen of soms gewoon leeg laat staan. Dit is natuurlijk erg zonde wanneer u extra ruimte wilt creëren in uw huis. Bent u op zoek naar meer van dit soort handige tips? Lees dan snel verder en ontdek hoe u meer ruimte kan creëren in uw huis!

Moeite om uw spullen weg te gooien? Begin met papier!

Wat is het meest opvallend wanneer u naar een rommelige ruimte kijkt?  Precies, de papieren. Er liggen vast oude agenda’s, schoolopdrachten en handleidingen van uw oude wasmachine rondgeslingerd. Er is een reële kans dat u deze papieren nooit meer nodig heeft. Het is daarom aan te raden om alvast te beginnen om dit weg te gooien. Wanneer u bang bent dat u dit ooit nog nodig heeft hoeft u zich geen zorgen te maken. Tegenwoordig staat alles online!

Maak ruimtes multifunctioneel

Heeft u behoefte aan een eigen werkkamer en heeft u daar geen ruimte voor? Dan kunt u altijd overwegen om uw ruimtes multifunctioneel te maken. Een bureau plaatsen in de slaapkamer of een hoekje van de eettafel gebruiken als werkplek zijn een paar populaire voorbeelden. Ook kunt u de lege hoek onder de trap benutten door het als een boekenkast te gebruiken. De ruimte in de tuin is vaak ook goed te gebruiken voor extra opslag omdat hier vaak veel oppervlakte beschikbaar is. Een tuinhuisje of extra schuurtje kan er voor zorgen dat uw opslagcapaciteit weer helemaal in orde is.

Maak foto’s!

Heeft u geen plaats meer voor oudere spullen die belangrijk zijn voor u of heeft u papieren die belangrijk zijn? Maak hier dan foto’s van! Het komt namelijk vaak voor dat er spullen liggen met emotionele waarde, maar eigen heel weinig worden gebruikt. Door hier foto’s van te maken kunt u de herinnering bewaren en opslaan op de computer of een leuk fotoboekje maken. Hierdoor heeft u altijd toegang tot uw oude teksten of foto’s terwijl u ruimte bespaart!

Een expert inschakelen!

Het kan voorkomen dat u in een drukke fase in uw leven zit en eigenlijk helemaal geen tijd heeft om uw huis op te ruimen. Een praktische oplossing hiervoor is om een expert in te schakelen. U bent niet alleen verzekerd dat dit op een professionele manier gebeurt, u bespaart hier ook veel tijd mee. De experts gaan allereerst uw spullen uitzoeken en kijken wat blijft en weg kan. De spullen die wegkunnen worden weggebracht om gerecycled te worden in de milieustraat of naar een opslagruimte. Waardevolle spullen die weggaan, máár waarde vertegenwoordigen kunnen worden opgekocht voor een eerlijke prijs. Ook wordt de ruimte netjes en schoon gemaakt, zodat de zolder overzichtelijk wordt. Bovendien worden de muren en plafonds verfklaar gemaakt door schroeven uit muren te verwijderen en deze op te vullen. Heerlijk, zo een opgeruimd gevoel!

Woningen in Rotterdam bieden extra ruimte!

Bent u tóch op zoek naar een huis met meer ruimte? Dan is een andere optie een nieuw huis huren in Rotterdam. De vier grote steden groeien flink, met Rotterdam als duidelijke uitschieter. In vergelijking met de andere grote steden richt Rotterdam zich met name op woningen voor gezinnen, wat over het algemeen grotere woningen zijn. Wanneer u op zoek bent naar een ruim woning zou het dus geen gek idee zijn om een huis in Rotterdam te overwegen.

Geef een reactie