woensdag, april 24, 2024
badkamer verlichten
BadkamerinterieurTips

Hoe kan ik mijn badkamer het beste verlichten?

10.1KViews

Het inrichten van een badkamer is vaak iets dat wel lukt, maar het kiezen van de juiste verlichting van de badkamer is een moeilijker iets. De rol van verlichting is erg belangrijk voor het sfeervol maken van de badkamer. Daarbij zijn vragen als; waar ga ik mijn licht plaatsen? Voor welke verlichting kies ik? al van groot belang. Hieronder een aantal tips voor de beste verlichting in een badkamer.

Kies voor LED inbouwspots in de badkamer

In tegenstelling tot inbouwspots in de woonkamer en keuken, kies je er bij de badkamer niet vaak voor om een dimmer te plaatsen. In de badkamer wil je namelijk genoeg licht hebben om alles te kunnen zien. Als je bijvoorbeeld je make-up doet of je haar is het van groot belang dat je genoeg licht hebt. Om deze reden worden inbouwspots in de badkamer vaak gebruikt als basisverlichting. LED inbouwspots geven veel licht en zijn vaak gemakkelijk weg te werken in de kasten in de badkamer. LED inbouwspots zijn gemakkelijk online te bestellen bij ledinbouwspotsleds.nl. De verlichting in de badkamer heeft namelijk vaak als doel om de badkamer aangenaam te verlichten. Dit kan je makkelijk creëren door het plaatsen van inbouwspots. Een belangrijk punt is, is dat je goed moet opletten dat als je in bad ligt, je niet rechtstreeks in de spots kijkt.  Tevens is het van belang dat je in de badkamer geen donkere hoeken hebt. Het ligt moet dus overal in de badkamer kunnen schijnen. Doordat inbouwspots vaak ook de mogelijkheid hebben om iets te draaien, kan je er voor zorgen dat er in elke hoek van de badkamer voldoende verlichting aanwezig is.

inbouwspots badkamer

Maak een lichtplan

Naast dat het voor het bepalen van de juiste verlichting in de woonkamer en keuken van groot belang is dat er een goed lichtplan is, is het ook voor het bepalen van de juiste verlichting in de badkamer raadzaam om een lichtplan te maken. Een lichtplan maak je door een schets van de badkamer te maken. Het is van belang dat je in deze schets ook de badkamermeubels en het bad en douche meeneemt. Bij het maken van een lichtplan is het ook van belang dat je goed in de gaten houdt dat er verschillende soorten verlichting zijn. Zo heb je de basis-, de taak- en de sfeerverlichting.

Taakverlichting

De taakverlichting zorgt ervoor dat je nauwkeurige taken kan verrichten. Denk hierbij aan scheren of make-up opdoen. Het is van belang bij taakverlichting dat de verlichting geen schaduw op het gezicht creëert. Je wilt immers juist goed je make-up willen doen en bij het scheren wil je natuurlijk alle haren meenemen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet verblind wordt door het licht. Het dient dus op de juiste plekken te hangen. Dit is bijvoorbeeld verlichting langs de spiegel of verlichting die op ooghoogte hangt.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting begint steeds belangrijker te worden in de badkamer. Nu de badkamer steeds vaker als functie een soort wellness heeft speelt ook verlichting daarbij een belangrijke rol. Sfeerverlichting zorgt er voor dat de stemming wordt veranderd in de badkamer. Dit is dus ook een belangrijk punt om rekening mee te houden in het maken van een lichtplan.

Geef een reactie