donderdag, juli 25, 2024
Hoe behandel je houten badkamermeubels
Algemeen

Hoe behandel je houten badkamermeubels

437Views

Als je een badkamermeubel van hout in de badkamer hebt laten monteren, dan is het belangrijk om te weten dat dit een speciale behandeling nodig heeft. Alleen op deze manier weet je altijd zeker dat het badkamermeube altijd in de best mogelijke staat blijft en het hout onaangetast blijft. De belangrijkste tips waar je rekening mee moet houden, lees je hier.

Gebruik een schone en een droge doek en probeer het gebruik van schoonmaakmiddelen te vermijden op een badkamermeubel eikenhout

Het laatste waar je op zit te wachten, is dat het badkamermeubel gaat verkleuren of dat het blad of de kastjes beschadigd raken tijdens het reinigen. Gebruik een schone en een droge doek en probeer het gebruik van schoonmaakmiddelen te vermijden op een badkamermeubel eikenhout. Hierdoor weet je zeker dat chemische stoffen niet kunnen bijten in het hout en dat het hout in de hoogst mogelijke kwaliteit blijft. En daar pluk je vanaf het eerste moment de vruchten van!  

Zorg er altijd voor dat je de zeepresten grondig afspoelt

Het is natuurlijk wel zo fijn dat je het oppervlak een keer grondig reinigt. Misschien heb je te maken met vlekken van de tandpasta of andere viezigheden. Tip! Zorg er altijd voor dat je de zeepresten grondig afspoelt als je klaar bent met het schoonmaken. Daarna is het oppervlak eenvoudig en snel te drogen met een schone en een droge doek en geniet je weer van een prachtig en schoon badkamermeubel. Deze schoonmaak tip is altijd erg makkelijk toe te passen op ieder type badkamermeube waar we vandaag de dag bekend mee zijn.

Voorkom het gebruik van schurende materialen als je een waskom schoon gaat maken

Niet alleen het blad en de kastjes hebben het nodige onderhoud nodig. Het is ook erg belangrijk dat je een waskom altijd met de juiste producten schoonmaakt. Voorkom bijvoorbeeld het gebruik van schurende materialen als je een waskom schoon gaat maken. Dit is nog meer van toepassing als je hebt gekozen voor een waskom in kleur. 

Geef een reactie