zaterdag, mei 18, 2024
interieur

Hoe kun je je trap renoveren?

497Views

Als je trap er niet zo mooi meer uitziet is het niet nodig om de hele trap te vervangen. Je kunt ook je bestaande trap renoveren. Dit kun je op allerlei manieren doen. Zo kun je nieuwe traptreden aanbrengen, je trap opnieuw schilderen of kiezen voor nieuwe traptreden. In dit artikel lees je de mogelijkheden voor traprenovatie.

Overzettreden

Een hele goede manier om je trap een compleet nieuwe look te geven is het plaatsen van overzettreden. Hierbij worden er over de bestaande traptreden nieuwe treden gezet. Overzettreden heb je in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Zo heb je houten overzettreden en overzettreden van PVC of laminaat. Je trap bekleden met overzettreden zorgt ervoor dat je trap er weer als nieuw uitziet. Zoals je kunt zien is traprenovatie een goed alternatief voor het vervangen van je trap.

Opnieuw schilderen

Als je budget het niet toelaat om een nieuwe trap te laten zetten of te kiezen voor overzettreden kun je er ook voor kiezen om je trap opnieuw te schilderen. Schuur eerst je trap helemaal op en maak hem stofvrij. Breng vervolgens een grondlaag aan en schilder de trap daarna in de gewenste kleur. Je kunt je trap zelf schilderen, maar je kunt ook kiezen voor een professionele schilder.

Trapbekleding

Je kunt je trap ook in een nieuw jasje steken door middel van trapbekleding. Hierbij wordt er tapijt op de traptreden aangebracht. Het voordeel hiervan is is dat je trap geen geluid meer maakt als je naar boven loopt. Daarnaast voelt tapijt lekker warm aan je voeten. Erg fijn in de winter. Op het gebied van kleur en uitvoering is er van alles mogelijk. Naast tapijt kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor vinyl. Trapbekleding is daarnaast geschikt voor vrijwel alle trappen.

Geef een reactie