woensdag, april 24, 2024
Houten vloer in de badkamer is dat mogelijk
Badkamer

Houten vloer in de badkamer: is dat mogelijk? 

421Views

Is jouw huidige badkamer aan vervanging toe? Of ga je misschien binnenkort verhuizen en ben je toe aan een geheel nieuw interieur? Dan is de vloer misschien wel het eerste waar je aan denkt. Dit legt immers de basis voor het gehele interieur. Houten vloeren zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ze gaan niet alleen onwijs lang mee, maar geven elke ruimte ook nog eens ongelooflijk veel sfeer. Toch weten de meeste mensen wel dat hout in een vochtige ruimte meestal een minder goed idee is. Dit weerhoud je er echter niet van om telkens weer terug te keren naar https://www.parketloods.nl/de-vloeren-specialist.html

Graag zou je toch een houten vloer in de badkamer leggen. Maar is dit überhaupt wel mogelijk? Gelukkig is er ook goed nieuws voor de houtliefhebbers onder ons. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om deze warme houtlook ook in de badkamer te creëren. We zetten een aantal tips voor je op een rij. 

Kies voor een waterbestendige houten vloer 

Ja, het is echt mogelijk om een houten vloer in de badkamer te plaatsen. Maar dat vergt wel de nodige aandacht. Natuur is een houtproduct en van nature niet geschikt om in vochtige ruimtes te plaatsen. Er zijn echter heel veel verschillende houtsoorten en het ene soort is meer geschikt dan het andere. Zo wordt eik veel gebruikt in de badkamer. Kies in elk geval voor houtsoorten uit de duurzaamheidsklasse I en III. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bamboe. 

Niet alleen het materiaal speelt een belangrijke rol bij de vochtbestendigheid van de vloer, ook de opbouw is van belang. Sommige houten vloeren worden bijvoorbeeld standaard met een vochtbestendige coating geleverd. 

De juiste structuur 

Houten vloeren kunnen verschillende structuren hebben. Een diepe groef geeft een fantastische toets aan de ruimte, maar is minder geschikt voor de badkamer. De kans dat er dan zeep- of waterresten in de groeven blijven zitten is erg groot. Dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de vloer. Kies daarom voor een gladde structuur om te voorkomen dat deze onnodig beschadigd raakt. 

Combineer de vloer met tegels 


In de badkamer zijn verschillende natte zones te vinden. Dit zijn de zones die constant in direct contact komen met water. Dit zie je bijvoorbeeld bij de vloer onder de douche. Het is niet verstandig om hier een echte houten vloer te leggen. Je zou hier wel voor houtlook tegels kunnen kiezen. Wanneer je toch een echte houten vloer wil in de badkamer, zou je kunnen overwegen om deze te combineren met een andere vloersoort voor de natte zones. Wanneer je de houten vloer plaatst op plekken die niet in direct contact komen met water, dan is dat een prima oplossing. Zorg er wel voor dat je de vloer ook extra bescherming biedt met een badmatje, zodat het meeste water netjes wordt opgevangen alvorens je je voeten op het hout plaatst.

Geef een reactie