dinsdag, juni 18, 2024
Individuele nostalgische badkamers
BadkamerinterieurTips

Individuele nostalgische badkamers

2.54KViews

Een ontwikkeling die zich in de laatste jaren steeds weer opnieuw heeft laten zien, en daardoor de typering ‘trend’ inmiddels is ontstegen, is de aandacht voor comfort en individualiteit in de badkamer of het toilet. Aandacht voor badkamers die het gevoel van thuis zijn onderstrepen en niet alleen een ruimte bieden die functioneel aantrekkelijk is maar vooral ook comfortabel moet zijn. Dit gaat hand in hand met de toenemende behoefte aan individualiteit waarbij men niet de standaard inrichting of producten wil hebben. Hier zelf in hoge mate invloed op kunnen uitoefenen en zich daarmee te onderscheiden van anderen is daarbij van belang. De term de individueel ingerichte badruimte – soms nostalgisch, vintage of modern – is daarom inmiddels niet meer weg te denken bij het renoveren of verbouwen van de badkamer of toilet.

Hand in hand met het gewenste comfort, dat daarmee ook gelijk een heel breed begrip geworden. Voor de één betekent dit een digitalisering van de badruimte voor maximaal gemak, terwijl de ander comfort ervaart als een sfeer die behaaglijkheid moet scheppen en waar men zich volledig op zijn gemak voelt. Ook hier dus een hang naar individualiteit om vooral zijn persoonlijke voorkeuren en badkamerbeleving onderdeel te laten zijn van de individueel ontworpen en ingerichte badkamer.

Nostalgische badkamers uit het verleden bieden inspiratie

Landelijke stijl en vintage badkamermeubels blijven ook de komende tijd een belangrijk aspect bij het inrichten van badkamers. Dat maakt nostalgisch badkamerdesign tot een gewilde stijl waarbij het zoeken naar de juiste, unieke badkamerproducten met een geheel eigen geschiedenis, ook iets is dat steeds meer mensen aanspreekt. Er zijn veel verschillende stijlen uit het verleden die zich bij uitstek lenen om te vertalen naar een meer hedendaags ontwerp, waarbij de onmiskenbare nostalgische badkamerinrichting van toen verbonden kan worden aan het comfort en het gemak van nu.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de houtstructuurtegels met een visgraatmotief en een zeer verweerd uiterlijk, net alsof het een parketvloer uit de 19de eeuw betreft. Of de decortegels, al of niet voorzien van sedimenten en vervaagde kleuren, die de vloeren uit de rijke Zuid-Europese historie weergeven. Wastafelkranen en badkamermeubels zijn zelfs nog in authentieke staat te vinden maar voor diegene die waarde hechten aan energiezuinige kranen en licht lopende wastafellades zijn er ook alternatieven in retrolook beschikbaar. Vintage geeft je een gevoel van een nostalgische badkamer, wellicht zelfs naar een tijd die je zelf niet hebt meegemaakt.

Alle tinten grijs en felle kleuren als verrijking

Een trend naar iets meer modernisme. Grijs, in al haar tinten, is de nieuwe trendkleur die de kleur wit min of meer vervangt. Dit betekent meer variatie door het toepassen van het hele kleurbereik tussen het oude matte grijs, de koele grijstinten, het meer moderne beton grijs en de vele verschillende tinten grijs van natuurlijke kiezels. Grijs is ook een mooie tint die in combinatie met wandtegels en mat stucwerk, ook buiten de badkamer, voor mooie interieureffecten kan zorgen. Zeker in combinatie met de felle kleuren van decoratiematerialen en nostalgische badkameraccessoires die op dit moment ook erg populair zijn. Felle, tot de verbeelding sprekende kleuren die garant staan voor contrasten en een verrijking van de sfeer en beleving completeren het interieur in de badkamers ook voor de komende periode. Meer Sani-bouw.nl badkamerontwerpen in 3D en badkamervoorbeelden kunt u hier zien.

Geef een reactie