zaterdag, mei 18, 2024
lekkage badkamer
BadkamerTips

Lekkage in de badkamer? Laat een lekdetectie uitvoeren!

889Views

 Heeft u te maken met een lekkage in uw nostalgische badkamer? Laat in dat geval een lekdetectie uitvoeren. Het laten uitvoeren van een lekdetectie maakt dat de bron van een lekkage doorgaans razendsnel gevonden is. Daarbij maakt het laten uitvoeren van een lekdetectie het gebruik van hak- en breekwerk in huis overbodig. Voorheen was het vaak noodzakelijk om een muur of vloer open te halen, om tot de bron van een lekkage te kunnen komen. Tegenwoordig beschikken gespecialiseerde bedrijven over handige hulpmiddelen om hak- en breekwerk te voorkomen. In dit artikel vertellen we u meer over het laten verhelpen van een lekkage in de badkamer.

Tip: om de kans op lekkages in de badkamer zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om altijd een loodgieter in te schakelen voor klussen in de badkamer. Denk aan het leggen van leidingen en het aansluiten van sanitair.

Hulpmiddelen voor een lekdetectie in de badkamer

Een lekdetectie in de badkamer kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera. Met een thermografische camera wordt het mogelijk om warmteverschillen in beeld te brengen. Op plekken waar de temperatuur van vocht buiten de leidingen of afvoer hoog is, kan er sprake zijn van een lekkage. Een thermografische camera kan ook handig zijn, als u de isolatie van de badkamer wilt verbeteren. Met dit type camera ziet u precies waar de warmte de badkamer verlaat.

Naast de thermografische camera is ook het gebruik van ultrasone trillingen populair bij lekkages in de badkamer. De ultrasone trillingen worden onder meer gebruikt bij lekkages rond koudwaterleidingen. In dit geval zal het immers lastig zijn om temperatuurverschillen op te merken met een thermografische camera. Op basis van de tijd tussen het verzenden van de trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan, kan de bron van een lekkage worden vastgesteld.

Uitgebreide rapportage voor het verhelpen van lekkages

Het laten uitvoeren van een lekdetectie betekent niet, dat de lekkage ook verholpen wordt. Vaak richten deze bedrijven zich enkel op het achterhalen van de bron van een lekkage in de badkamer. De lekkage kunt u vervolgens laten verhelpen door een loodgietersbedrijf bij u in de buurt. Om het verhelpen van de lekkage zo eenvoudig mogelijk te maken voor loodgieters, zal het gespecialiseerde bedrijf een uitgebreid rapport aan u overhandigen. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven, waar de bron van de lekkage zich bevindt. Een loodgietersbedrijf kan op basis van dit rapport voor een doelgerichte oplossing zorgen, zonder onnodig veel schade aan uw badkamer aan te richten.

Geef een reactie