dinsdag, juni 18, 2024
woning
Wonen

Waar let je op bij het uitzoeken van een bank?

558Views

Een nieuwe bank kopen lijkt vaak makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Een bank bepaald een groot deel van de sfeer in je woonkamer. Hierdoor is het extra belangrijk dat de bank die je kiest past bij de rest van het interieur en de ruimte. Bij de aanschaf van een nieuw bankstel gaan er ontgetwijdeld allemaal vragen door je hoofd schieten. Met behulp van de tips in dit artikel helpen wij je een eindje op weg. Op deze manier kom je een stukje dichterbij de perfecte bank die past bij jouw interieur en woonwensen. 

Bepaal de afmetingen

Waarschijnlijk heb je hier ook al bij stilgestaan, de afmeting van de woonkamer bepaald de grootte van het bankstel. Heb je bijvoorbeeld een ruimte woonkamer met goede hoek? Dan past een u bank waarschijnlijk perfect! Beschik je over een kleinere woonruimte? Dan kan je bijvoorbeeld kijken naar een 2-5 zitsbank. Het komt er ook op neer dat  beide aspecten met elkaar in verhouding zijn. Een kleine bank in een grote woonkamer staat waarschijnlijk een beetje gek, maar andersom natuurlijk ook. 

De zichtlijnen in het interieur bepalen

Kijk je graag tv vanaf de bank of wil je juist van de tuin kunnen genieten? Deze wensen bepalen de zichtlijnen van je interieur. Met behulp van de zichtlijnen kan je vervolgens bepalen waar je bank komt te staan. Vervolgens kan je bepalen welke modellen en afmetingen van banken niet of wel hierbij aansluiten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de looproutes in de ruimte. Je wil namelijk voorkomen dat de bank in de weg komt te staan. 

Ik hoop je met deze belangrijke tips dichterbij de perfecte bank te hebben gebracht. Kom je er niet uit? Dan kan je ook altijd terecht bij een interieurstylist. Vaak hebben stylisten net een betere kijk op de ruimte en de mogelijkheden. 

Geef een reactie