zaterdag, mei 18, 2024
meest populaire baden
BadkamerTipsWonen

Wat zijn de meest populaire baden

651Views

Misschien heb je wel eens gehoord dat een bad jouw badkamer maakt. Een bad is natuurlijk zeer aanwezig in jouw badkamer en de stijl die je kiest bepaalt voor een groot gedeelte het interieur. Het is dan ook een lastige keuze. Er zijn verschillende baden die populair zijn onder consumenten. In dit artikel zullen wij 4 populaire stijlen van baden bespreken.

Het standaard ligbad

Het standaard ligbad is een bad dat wij allemaal wel kennen. Het bad heeft een rechthoekig model en is vaak ook vrijstaand. De randen kunnen dik of dun zijn en hebben een strakke vorm of een bollige vorm. Dit is een bad zonder al te veel poespas, het is precies wat je verwacht hoe een bad eruit moet zien. Maar desondanks is het standaardmodel bad nog altijd de meest populaire keuze in de sanitair wereld. Gelukkig zijn er ook meer uitdagende alternatieven voor de mensen die graag de randjes opzoeken.

Hoekbad

Hoekbaden zijn een prachtig alternatief om in je kleine badkamer te toe te passen en bovendien een handige methode om de ruimte beter te benutten. Tegelijkertijd maak je je badkamer aantrekkelijker door het toevoegen van de luxe van een bad. Gewoonlijk zijn hoekbaden groter in omvang dan standaard baden, maar toch zijn ze bedoeld om in kleinere ruimtes toegepast te worden door het beter benutten van de ruimte.

Hoewel een verschillende modellen hoekbaden zeer geschikt zijn voor het gebruik in kleine badkamers om zo ruimte te besparen, zijn er ook hoekbaden die veel groter zijn. Een hoekbad is dus ook geschikt voor een grotere badkamer. Uiteindelijk kunnen we het hoekbad het beste typeren met de volgende woorden: geschikt voor kleine ruimte, betaalbaar, trendy en gemakkelijk schoon te maken.

Afgeschuind bad


Een afgeschuind bad bespaart ruimte door zijn vorm. Door de mooie ronde elegante vorm verliest het bad geen comfort. Doordat het bad aan één kant spits afloopt, creëert deze vorm extra ruimte. Je hoeft bij een afgeschuind bad totaal geen zorgen maken over ruimte tekort. Want in het brede gedeelte kan je goed zitten en het smallere gedeelte dient als beenruimte. Het schuine gedeelte bij dit soort baden is voor de meeste modellen zelf te bepalen. Je kan dus kiezen voor een linkse afschuining of een rechtste afschuining.

Kort samengevat: een afgeschuind bad ziet er niet alleen zeer luxe en modern uit, maar vanwege de vorm en ruimte is het dit type bad heel praktisch toepasbaar in veel badkamers. Daarom kiezen veel consumenten voor een afgeschuind bad.

Whirlpool bad

Het is ook mogelijk om baden te voorzien van whirlpooljets en zo een luxe gevoel in spa-sfeer in jouw huis te brengen. Een whirlpoolbad werkt natuurlijk enorm ontspannend en is het toppunt van luxe. Daarnaast heeft een whirlpoolbad therapeutische voordelen. Hydrotherapie werkt erg goed voor het verminderen van een breed scala aan klachten, van pijnlijke spieren tot druk. Bovenal is het gewoon een kwestie van ontspannen. Probeer een paar druppels van jouw favoriete basisolie of badgel aan het water toe te voegen, om een heerlijke geur te creëren terwijl je dobbert in het bad.

Hopelijk hebben wij jou goed kunnen inspireren en daarmee op weg geholpen bij het uitkiezen van jouw nieuwe bad. Laat je goed informeren over de mogelijkheden zodat je uiteindelijk het juiste bad kiest dat past bij je wensen binnen je nieuwe badkamer.

Geef een reactie