donderdag, juli 25, 2024
topmatras
Tips

Een nieuw topmatras uitzoeken – 3 Tips

537Views

Een goed bed bouw je laag voor laag op. Te beginnen bij de bodem, een boxspring of goede lattenbodem. Daar bovenop een matras dat bij jouw persoonlijke voorkeuren en slaaphouding past. En tenslotte een topmatras om het af te maken. Waar moet je allemaal aan denken bij het uitzoeken van een topmatras.

Verschillende materialen topmatrassen

Net zoals gewone matrassen zijn topmatrassen, ook wel toppers genoemd, in verschillende materialen te verkrijgen. Zo zorgt een latex topper voor comfort, veerkrachtigheid en duurzaamheid. Het materiaal is stevig waardoor het extra ondersteuning biedt en tegelijkertijd warm aanvoelt.

Verder zijn er ook topmatrassen te verkrijgen van koudschuim en traagschuim en zelfs van paardenhaar. Elk materiaal heeft zo zijn specifieke eigenschappen. Paardenhaar zorgt bijvoorbeeld voor een goede vochtregulatie.

Redenen om te kiezen voor een topmatras

Het kan zijn dat je een topmatras kiest omdat het deel uitmaakt van je boxspring combinatie. Officieel is een boxspring een tweedelig bed, bestaande uit een boxsspringbodem met dun topmatras. Veel mensen gebruiken de boxspring echter als driedelig stysteem, bestaande uit een bodem, een matras en daarop een topmatras. Het maakt natuurlijk wel verschil in de keuze en wensen van een topmatras welk systeem je gebruikt.

Handig zo’n topmatras 

Soms is een extra laagje comfort gewoon heel prettig. Bijvoorbeeld wanneer je gewone matras wel goed ondersteunt, maar net iets te hard is. Een zacht topmatras is dan een goede optie. Maar het heeft ook praktische voordelen. Zo is een hoes van een topmatras kleiner dan van een gewoon matras en dus gemakkelijker om in de wasmachine te doen. Wel net zo fris om zo af en toe te doen. Bovendien kun je met een topmatras gemakkelijk een mooi geheel maken van twee eenpersoonsbedden. Door een dunne topper heb je geen last meer van een naad in het midden.

 

Geef een reactie