dinsdag, juni 18, 2024
BadkamerinterieurTipsWonen

Een nieuwe inrichting voor je badkamer? Lees dan dit dan even…

1.81KViews

Bij het inrichten van de badkamer is er eigenlijk maar één aspect waar je tot in de puntjes rekening mee moet houden. Namelijk de beschikbare ruimte. Het aanbeeld van een badkamer staat of valt namelijk met de beschikbare ruimte. Een kleine badkamer die volledig volgebouwd is met allerlei soorten meubels zal krap aanvoelen. Hierdoor wordt de hele elegantie van de ruimte eigenlijk tenietgedaan. Een badkamer moet namelijk juist overzichtelijk zijn en voor een ontspannen gevoel zorgen. Wie houdt er nu niet van om lekker ontspannen weg te dromen in een warm bad of zich even op te frissen onder de douche? Zorg er daarom voor dat je efficiënt omgaat met de inrichting van je badkamer. Daarom geven wij jou in dit artikel enkele leuke tips voor het inrichten van je badkamer en daarnaast onze keuzes voor de fijnste badkamerkasten.

Tip 1 – Zorg voor een goed verlichte badkamer

De meest simpele manier om te zorgen voor een fris ogende badkamer is door te kiezen voor de juiste verlichting. Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor voldoende natuurlijk licht. Hierdoor zal de badkamer ruimer ogen en zorgen voor meer ontspanning. Op het gebied van kunstmatig licht is het belangrijk om te kiezen voor een combinatie van praktische verlichting en sfeerverlichting. Op deze manier heeft u bijvoorbeeld altijd voldoende licht voor praktische zaken zoals tandenpoetsen en heeft u ook de keuze voor een meer ontspannen setting.

Tip 2 – Gebruik glazen wanden

Een handige manier om te zorgen voor meer overzichtelijkheid en een ruimer gevoel binnen de badkamer is door te kiezen voor glazen wanden. Kies bijvoorbeeld voor een glazen douchewand.

Op deze manier voelt de douche echt als een onderdeel van de ruimte en niet zozeer als een aparte cabine. Ook kun je gebruik maken van glazen tussenwanden om bijvoorbeeld scheiding aan te brengen tussen de wastafels en bijvoorbeeld het was gedeelte. Hierdoor creëer je toch een bepaalde scheiding binnen de badkamer zonder in te leveren op overzichtelijkheid en ruimtelijkheid.

Tip 3 – Maak de keuze voor zwevend meubilair

Indien jij op zoek bent naar meubilair voor in de badkamer. Overweeg dan eens de mogelijkheden op het gebied van hangend badkamer meubilair. Met dit type meubilair kan er een ruimte uitstraling worden gecreëerd doordat deze niet aansluit op de vloer. Ook wordt bijvoorbeeld het schoonmaken onder kasten een fluitje van een cent met hangend meubilair.

Maak de keuze voor zwevend meubilair

Tip 4 – gebruik lichte en frisse kleuren

Niet is zo belangrijk als een frisse en schone uitstraling van je badkamer. De meest simpele manier om dit te realiseren is het gebruik van lichte en frisse kleuren binnen deze ruimte. Kies bijvoorbeeld voor spierwitte tegels en meubilair in een lichte kleur. Hierdoor zal alles niet alleen fris en hygiënisch aanvoelen maar wordt het lokaliseren van vuil een fluitje van een cent.

Tip 5 – Berg je spulletjes slim op

Niets is zo vervelend als uitglijden over een rondslingerend stuk zeep. Het is niet alleen erg vervelend maar ook nog eens erg gevaarlijk. Jaarlijks raken er namelijk heel wat mensen gewond door het maken van een lelijke smakkerd in de badkamer. Kies daarom voor een manier om alle spulletjes gemakkelijk en slim op te bergen. Schaf bijvoorbeeld een zeephouder aan en een klein plankje om alle flessen zeep en shampoo op te stallen. Op deze manier heb je geen last van rondslingerende spulletjes en kan je onbezorgd en ontspannen genieten van een warm bad of douche.

Nu we de bovenstaande handige en leuke tips hebben behandeld is het tijd om eens te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van badkamerkasten. Dit type badkamermeubel is namelijk het belangrijkst op de douche en eventueel een ligbad na. Daarom bespreken we hieronder in het kort de mogelijkheden op het gebied van badkamerkasten.

De spiegelkast

Een uitdaging binnen veel kleine badkamers is het efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte. Een handige manier om dit te doen is door gebruik te maken van een spiegelkast. Dit type badkamermeubel is een combinatie van een hangkast en een spiegel. De kast bevindt zich achter de spiegel waardoor iemand zichzelf met een gesloten kastdeur kan bekijken. Achter de spiegel is er dus de ruimte voor het opbergen van allerlei spulletjes. Kortom is een spiegelkast dus een slimme manier om ruimte te besparen binnen een kleine badkamer.

 

De onderbouwkast

Het meest voorkomende badkamermeubel binnen Nederland is misschien wel de onderbouwkast.

Dit type kast wordt meestal onder de wastafel gebouwd zodat deze geen onnodige ruimte inneemt.

Het biedt een goede toevoeging voor een reguliere wastafel aangezien er door het gebruik van een onderbouwkast aanzienlijk meer opbergruimte wordt gecreëerd. Neem daarom snel een kijkje binnen het aanbod onderbouwkasten. Ze zijn beschikbaar in vele verschillende soorten, maten en stijlen zodat je altijd verzekerd bent van een passende onderbouwkast.

 

De kolomkast voor het efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte

Net zoals er binnen druk bebouwde steden zoals New York de hoogte in wordt gebouwd gebeurt dit ook binnen kleine badkamers. Het is binnen een kleine badkamer namelijk niet handig om een brede kast te plaatsen. Daarom is het erg handig om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een kolomkast. Dit type kasten zijn vaak erg smal en hoog waardoor ze weinig ruimte innemen in de lengte en de breedte. Erg handig indien je behoefte hebt aan veel opbergruimte maar slechts een klein oppervlakte badkamer hebt.

 

 

Geef een reactie