zaterdag, mei 18, 2024
Nostalgie met tegels
BadkamerinterieurTipsWonen

Nostalgie met tegels

2.8KViews

Tegels in je badkamer is een must. Het is niet alleen praktisch tegen schimmel en vocht, het hoort ook gewoon bij de ruimte. Of je nu tegels tegen de muur of op de vloer legt, je kiest altijd de tegel die je mooi vindt en bij het moment past. Maar wie herinnert zich de badkamer van zijn oma of opa nog?  Nostalgie op en top!

De tegeltjes van vroeger

Wie kent ze niet? Fleurige bloemetjes, zwanen paren, bruine tegels met molens op de muur die matchen bij het bruine bad en toilet. Kopen wij nu een huis dan slaan we het er direct uit. Toch zijn het allemaal trends geweest en bestaat de kans dat deze ook weer terug komen. En natuurlijk bedoelen we dan niet de zwanen en bruine toiletpot maar wat dacht je van het hexagon marmer en mozaïek? 

oude tegels

 

Jaren 30 helemaal van nu

De jaren 30 huizen zijn helemaal van nu. De mooie voordeuren, hoge plafonds en glas in lood versiering. Nostalgie op en top! Als je deze huizen wilt renoveren in oude stijl kom je in de badkamer al gauw uit op kleine Hexagon mozaïek op de vloer en de bekende metro tegels op de wand. Afgemaakt met een zwart randje. Deze schone, witte, speelse maar toch strakke keus past eigenlijk ook heel erg in de stijl van nu. En eerlijk gezegd is dat ook een hele tijdloze stijl.

jaren 30 tegels

Combineer vintage met stijlen van nu

Hou je van vintage maar ben je bang dat je huis oubollig gaat ogen? Hier hoef je absoluut niet bang voor te zijn! Het combineren van oud met nieuw is namelijk heel makkelijk te doen. Los van het meubilair wat je hebt maken een vrijstaand bad of zwarte kranen je look al geheel anders en van deze tijd. Ook kan je spelen met de stijlen. Zoals het terrazzo wat je vroeger in de hal vond kan je nu ook in andere kleuren kijken en met grotere spikkels. Hier heb je het oude materiaal aangepast waardoor het van nu is met een hint naar vroeger. 

Helemaal van nu

Op dit moment zijn wij heel erg bewust met onze materialen en mag alles zo natuurlijk mogelijk zijn. De massaproductie is het niet meer, het product moet uniek en het liefst handgemaakt zijn. De trend van nu trekt dan ook steeds meer naar deze tegels. Handgemaakt met liefde het hoeft niet meer perfect afgewerkt te zijn. Marokkaanse tegels gemaakt uit klei en met de hand gekleurd en op maat gemaakt zijn hier een goed voorbeeld van. Wil je unieke tegels neem dan eens een kijkje bij Designtegels.nl, hun assortiment bestaat voornamelijk uit handgemaakte producten.

vloertegels trends tegels van nu

Geef een reactie