dinsdag, juni 18, 2024
Nostalgische badkamer ideeën
AlgemeenBadkamerinterieurTipsWonen

Nostalgische badkamer ideeën

2.92KViews

Bij een nostalgische badkamer denk je al gauw aan de oude badkamer bij opa en oma thuis, vaak uitgevoerd in de hippe bruine en groene tinten van de jaren 60. Die badkamer is misschien voor jou nostalgisch maar dat is waarschijnlijk niet het soort badkamer dat je in jouw woning zou willen hebben. Een nostalgische badkamer kun je maken door verschillende ideeën met elkaar te combineren. Denk hierbij aan de tegels, de meubels en de accessoires die je in de badkamer kunt zetten. Ook kleuren zijn erg belangrijk bij het maken van een nostalgische badkamer.

Begin met de tegels

Badkamers hebben over het algemeen tegels op de vloer en op de muren. Door gebruik te maken van tegels met een nostalgisch uiterlijk kun je al veel bereiken in de badkamer. Een nostalgische badkamer betekent overigens niet dat alles in de badkamer ook echt oud moet zijn. Je kunt ook combineren door bijvoorbeeld een landelijk motief aan tegels op de grond te leggen en tegels met een bijpassend moderner uiterlijk of motief voor de muren te gebruiken.

Badkamermeubels voor de inrichting

Net als bij de tegels geldt ook voor badkamermeubels dat je prima kunt combineren met oude en nieuwe stijlen. Het belangrijkste is dat jij het zelf natuurlijk mooi vindt en dat de badkamer wel één geheel wordt. Als je echt een nostalgische badkamer wilt realiseren dan volstaat het niet om alles modern uit te voeren en alleen een spiegel in landelijke stijl op te hangen. De wastafel kan al veel doen in de ruimte en met de juiste kranen daarbij zal de nostalgie makkelijk terug te zien zijn.

Gebruik accessoires

Als de badkamer af is dan kun je het nostalgische plaatje compleet maken door gebruik te maken van accessoires. Maak gebruik van kaarsen om een gezellige sfeer te creeëren. Maar ook planten dragen veel bij aan het beeld van een nostalgische badkamer. Een grote plant met mooie grote bladeren kan de badkamer er heel anders laten uitzien en maakt het ook nog eens gezellig.

Geef een reactie