donderdag, juli 25, 2024
Nostalgische badkamer
AlgemeenBadkamerinterieurTipsWonen

Nostalgische badkamer

2.6KViews

Een nostalgische badkamer is erg modern. Dat klinkt misschien vreemd als je de vorige zin terug leest, maar het is zeker waar. In een nostalgische badkamer kun je spelen met verschillende stijlen en kleuren die een klassieke of bijvoorbeeld landelijke stijl kunnen weergeven. Je kunt hierbij denken aan een houten wastafelmeubel of bijvoorbeeld een vrijstaand bad op pootjes. Ook de tegels en de kranen in de badkamer dragen bij aan het nostalgische uiterlijk hiervan.

Combineer

Als je een nieuwe badkamer aan het uitzoeken bent dan kun je er ook voor kiezen om nostalgische elementen te combineren met moderne elementen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een moderne wasbak te nemen met daarbij een nostalgische kraan. Of juist de tegels in een klassieke uitvoering kiezen voor op de vloer en de muur betegelen met bijvoorbeeld een neutraal motief. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om jouw badkamer die nostalgische uitstraling te laten geven. Het belangrijkste bij het samenstellen van de badkamer is dat jij het zelf mooi vindt.

Badkamermeubels

Bij een nostalgische badkamer horen natuurlijk ook de juiste badkamermeubels. Als je ruimte hebt voor een bad en als de mogelijkheid bestaat dat de kraan ook op de juiste manier geplaatst kan worden dan moet je zeker een bad kiezen op pootjes. Als er ruimte voor is dan kun je de badkamer vrij in de ruimte plaatsen wat al gauw voor een nostalgische uitstraling zorgt. Ook de toiletpot en de wastafel kunnen in een klassieke stijl worden uitgevoerd.

Finishing touch

Als je de tegels en badkamermeubels hebt uitgekozen dan is het tijd om de finishing touch te doen. Je maakt de badkamer compleet door te combineren met de juiste accessoires zoals kaarsen, lampen, een badkamerkleed en zelfs met planten. Door gebruik te maken van accessoires kun je niet alleen dat nostalgische effect realiseren maar zorg je er ook voor dat de badkamer er niet uit komt te zien als een kale ruimte waarin je alleen komt om te douchen.

Geef een reactie