donderdag, juli 25, 2024
Richt je badkamer in met leuke accessoires
TipsWonen

Richt je badkamer in met leuke accessoires

1.64KViews

Ga je binnenkort je badkamer laten vernieuwen en ben je op zoek naar inspiratie? Of mag je een geheel nieuwe badkamer laten plaatsen in jouw woning? Dan is het leuk om op zoek te gaan naar wat er allemaal mogelijk is voor een nieuwe badkamer. Er is ruime keuze in sanitair voor badkamers. Denk maar aan wat voor soort badkamermeubel je wilt hebben, een bad of douche of welke wastafel je wilt gaan gebruiken. Maar ook de keuze voor wandtegels en vloer brengt veel mogelijkheden met zich mee. Bij het inrichten van een badkamer wordt er vaak aan deze dingen gedacht, maar je kunt je badkamer ook leuk aankleden met accessoires en andere elementen die ervoor zorgen dat je badkamer van alle gemakken is voorzien. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie opdoen bij de grootste woonboulevard en uiteindelijk uren badderen of relaxen in jouw nieuwe badkamer.

Gebruik spiegelverwarming

Een spiegel is een item wat je niet snel zult vergeten in een badkamer. Tenslotte wil je jezelf kunnen zien als je je haar doet of jezelf opmaakt. Waar niet snel aan wordt gedacht is de optie spiegelverwarming. Nu zal je denken wat is dat voor een onzin. Maar dat is het niet. De grootste ergernis is namelijk wel dat als je net hebt staan douchen dat daarna de spiegel zo is beslagen dat je helemaal niets meer ziet. Of als jij als tweede in de badkamer komt en iemand anders heeft net gedoucht, dan kun jij gaan wachten voordat de damp is weggetrokken. Met spiegelverwarming kan condens eenvoudig voorkomen worden. Hoe werkt dit dan? Met spiegelverwarming wordt een verwarmingselement achter de spiegel gehangen, welke je aansluit op de schakelaar van de verlichting. Op het moment dat jij dan het licht aandoet gaat ook de spiegelverwarming werken. Hierdoor kan er niet snel condens ontstaan en heb jij geen last meer van beslagen spiegels in de badkamer.

Kies voor voldoende ruimte om spullen op te bergen

Een andere grote ergernis in de badkamer is te weinig opbergruimte. Je wilt plek hebben om handdoeken, vuile was en verzorgingsproducten op te bergen. Het is immers vervelend om steeds uit de badkamer te moeten gaan als je een handdoek of iets anders wilt plakken. Bij de aanschaf van een badkamer kun je daar dus ook op letten. Kies als opbergmeubel bijvoorbeeld voor een multifunctioneel badkamermeubel of een medicijnkast met spiegel. Dan kun je makkelijk achter de deurtjes spullen bewaren zonder dat dit extra ruimte in beslag neemt. Ook kan een mooie radiator handig zijn om natte handdoeken aan op te hangen, zo heb je niet alleen droge handdoeken maar ben je ook de plek kwijt om ze achter te laten. Heb je echt een kleine badkamer?  Bekijk dan nauwkeurig wat voor spullen er noodzakelijk zijn in jouw badkamer en welke niet. Een voorraad shampoo of douchespullen kun je bijvoorbeeld ook ergens anders bewaren.

De laatste accessoires

Daarnaast kun je ook nog denken aan accessoires zoals een mooie prullenbak. Iets wat handig is om lege closetrollen, wattenstaafjes of andere rotzooi in op te bergen. Vaak kun je een set kopen waarbij ook een wc-borstel zit. Zo sluiten deze accessoires mooi op elkaar aan. Denk daarbij ook eens aan een bijpassend zeeppompje of een mooie houder voor je tandenborstels. Zo kun je je badkamer op diverse manieren leuk aankleden.

Geef een reactie