zaterdag, mei 18, 2024
Algemeen

Slotenmaker nodig? Check deze tips

653Views

Heeft u net een nieuw huis gekocht en wilt u de sloten laten vervangen? Dan heeft u de diensten van een professionele slotenmaker nodig. Een ervaren slotenmaker kan alle soorten sloten vervangen, u helpen uw huis of auto binnen te komen als u zichzelf heeft buitengesloten, nieuwe sleutels voor een slot maken, of sloten opnieuw in een nieuwe sleutel steken. Voordat u een slotenmaker inhuurt of zelf een slot gaat vervangen, wilt u weten met welke kosten nu rekening moet houden.

Zelf doen of een slotenmaker?

Als u overweegt zelf een slot te vervangen, denk dan aan de kosten van het gereedschap en het hang- en sluitwerk en aan uw tijd. In veel gevallen is het handiger om een vakman hiervoor in te schakelen. Een onervaren doe-het-zelver kan per ongeluk schade aan de deur of het deurkozijn veroorzaken, wat tot extra kosten voor het project leidt. Het inhuren van een professional om een verkeerd gelopen doe-het-zelf project op te lossen verhoogt de kosten.

 

Hoeveel kost een slotenmaker?

De meeste ervaren slotenmakers kunnen elke deur ontgrendelen zonder dat de sloten vervangen hoeven te worden. Als een slotenmaker u vertelt dat het sluitmechanisme moet worden vervangen, wilt u misschien een second opinion vragen als dat mogelijk is. Het vervangen van sloten en sluitplaten zal de projectkosten verhogen. Sommige slotenmakers vragen een extra vergoeding vragen voor spoedgevallen.

Slotenmaker voor uw auto

Als u onderweg bent en uzelf uit uw auto hebt buitengesloten, kunt u ook een slotenmaker inschakelen maar moet u mogelijk een extra kilometervergoeding betalen. Sommige verzekeraars bieden vergoedingen aan als u kiest voor een gecertificeerde slotenmaker. Voordat u zelf een slotenmaker inschakelt, kunt u het beste eerst uw verzekeraar bellen om te controleren of u in aanmerking komt.

 

Geef een reactie