dinsdag, juni 18, 2024
spiegels badkamer
AlgemeenBadkamerinterieurTipsWonen

Spiegel voor in de badkamer nostalgisch

1.96KViews

De badkamer is pas compleet als er ook een mooie spiegel boven de wastafel hangt. Je wilt natuurlijk graag jouw kapsel in model brengen of goed kunnen zien of jouw make-up nog bijgewerkt moet worden. In een klassieke badkamer of een badkamer met een nostalgische inrichting kun je dan ook zeker gebruik maken van een spiegel met een nostalgische uitstraling. Een nostalgische spiegel heeft vaak een uitgebreidere afwerking dan een standaard spiegel en is ook vaak voorzien van een mooie klassieke lijst.

1 of 2 spiegels?

Als je kiest voor een nostalgische spiegel in de badkamer dan kun je dit op verschillende manieren doen. Als er 2 wasbakken aanwezig zijn dan kun je ervoor kiezen om boven elke wasbak een spiegel te hangen. Natuurlijk moeten deze spiegels wel bij elkaar passen. Je kunt er ook voor kiezen om 1 grote spiegel op te hangen die horizontaal boven de beide wasbakken komt. Door te kiezen voor 1 grote spiegel lijkt de badkamer namelijk ook groter en het geeft een heel ander effect dan wanneer je 2 spiegels op hangt. Naast de spiegels bij de wastafels kun je ook een extra spiegel in de badkamer neerzetten of ophangen. Een grote nostalgische spiegel om jouw hele outfit in te zien kan namelijk erg mooi zijn.

Kiezen en ophangen

Als je zoekt naar een nostalgische spiegel dan hoeft dit niet altijd een nieuwe spiegel te zijn. Kijk eens op internet of in een tweedehandswinkel of je een mooie spiegel kunt vinden. Ook in antiekwinkels is de kans van slagen voor een mooie nostalgische spiegel groot. Het nadeel hiervan is echter wel dat de prijzen vaak wat hoger liggen dan dat je zou willen. Als je de spiegel ophangt let dan ook goed op de afwerking en de accessoires. Als je boven een wastafel een spiegel op hangt, dan is het ook mooi om aan weerzijden een nostalgische lamp op te hangen. Zo zorg je voor nog meer sfeer en zie je snel het gewenste resultaat.

Geef een reactie