donderdag, juli 25, 2024
heater
Wonen

Terrasheater voor de winter

510Views

Als de winterperiode er weer aankomt kun je met behulp van een terrasheater alsnog genieten van je tuin. Een terrasheater zorg voor een heerlijke warmte op de plek waar je wilt gaan zitten. Een terrasheater is er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een staande heater, één die je kunt bevestigen aan je parasol of een sfeervolle vuurtafel.

Verschillende soorten terrasheater

Als je een terrasverwarmer aan wilt schaffen heb je drie opties waar je kunt uit kiezen. Zo heb je heaters die werken op gas maar op elektriciteit en hout. Van iedere soort zullen we één van de vele voordelen vertellen.
– Een terrasverwarmer met hout bestaat al eeuwenlang. Het is beter bekend als een vuurkorf. Het is eenvoudig in gebruik en daarnaast zorgt het ook nog eens voor een romantische sfeer.
– Als je kiest voor een elektrische heater dan heb je gelijk de goedkoopste optie in huis. Ook zijn deze in no time opgewarmd waardoor je gauw van de warme kunt genieten. Het is een prima product voor onder de overkapping.
– Terrasverwarmers op gas kunnen grotere ruimtes van warmte voorzien en daarnaast heb je geen gedoe met kabels en een stopcontact die je buiten moet hebben.

Terrasheater, welke oppervlakte verwarmt het?

Bij de aanschaf van een terrasheater is het belangrijk dat je goed kijkt naar welke oppervlakte de heater kan verwarmen. Daar kan namelijk een groot verschil inzitten. Er zijn terrasheaters te koop die kleine ruimtes verwarmen, zoals vijf vierkante meter maar je kunt ook kiezen voor heaters die verwarmen tot wel twintig vierkante meter. Welke je moet kiezen is afhankelijk voor welke ruimte het is.

Veel moderne opties

Terrasheaters van nu zijn uitgerust met moderne opties. Zo zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en met verschillende soorten brandstof. Elektrische heaters zijn vaak voorzien van een afstandbediening zodat je hem vanuit je stoel kunt bedienen. Andere opties zijn ingebouwde verlichting, een dimmer en een timer zodat deze automatisch uitschakelt na een tijd.

Geef een reactie