dinsdag, juni 18, 2024
loodgieter
BadkamerinterieurTips

Tips voor het installeren van sanitair in jouw badkamer

1.51KViews

Heb jij recentelijk jouw badkamer verbouwd? Dan ben je nu mogelijk op het punt beland dat het sanitair weer geplaatst moet worden. Veel mensen denken dat dit een eitje is. Gewoon even de leidingen aansluiten en de boel vastzetten met de bijbehorende bouten. Sanitair installeren is echter een stuk complexer. Het gaat dan ook geregeld fout. Het verkeerd installeren van jouw sanitair kan onder meer zorgen voor een lekkage. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Daarom geven wij jou hier wat tips om sanitair in jouw badkamer te installeren.

Zorg voor een waterdichte aansluiting

Bij mensen die zelf het sanitair aansluiten in hun badkamer ontstaat vaak een lekkage. Dit komt doorgaans doordat het leidingwerk niet goed aangesloten wordt op het sanitair. Zo wordt de koppeling op de afvoer regelmatig niet goed genoeg aangedraaid. Wanneer dit inderdaad het geval is, kan het water uit het leidingwerk ontsnappen. Het komt overigens ook regelmatig voor dat de watertoevoer niet helemaal goed wordt aangesloten. Ook dan is een lekkage vaak het gevolg.

Markeer koud- en warmwaterkranen

Heb jij jouw badkamer enkel voorzien van nieuw tegelwerk? Dan komt het sanitair na de verbouwing gewoon weer op de vertrouwde plek te staan. Zorg ervoor dat jij de koud- en warmwatertoevoer altijd markeert. Op deze manier weet je precies welke leiding je op welke kant van de kraan aan moet sluiten. Wanneer jij de leidingen niet markeert, wordt het vaak gokken.

Schakel een loodgieter in

Bang dat er problemen ontstaan wanneer jij zelf het sanitair in jouw badkamer gaat installeren? Doe dit dan ook niet zelf. Schakel in dat geval een loodgieter in. Hij weet namelijk precies hoe hij sanitair moet installeren. Op deze manier weet jij zeker dat er straks geen problemen ontstaan aan het sanitair in jouw badkamer.

Geef een reactie