woensdag, april 24, 2024
Algemeen

Enkele tips om je huis snel te verkopen

625Views

Wanneer je je huis wil verkopen, hoop je natuurlijk dat dit snel gebeurt. Hoe langer het duurt, hoe meer kosten je moet maken of hoe verder je moet zakken in de vraagprijs. Dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig zijn er enkele trucs die je kan toepassen om je huis zo goed mogelijk in de markt te zetten, en daardoor zo snel mogelijk te verkopen.

Muren verven

Als je snel van je woning af wil, moet je zorgen dat een zo groot mogelijk publiek komt kijken. Je huis moet dus aantrekkelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Het is daarom slim om van te voren alle muren wit te schilderen. Die ene donkergroene kleur op de muren was weliswaar heel mooi, maar dat hoeft niet iedereen zijn smaak te zijn. Daarnaast lijkt je woning veel ruimtelijker door de witte muren.

Opbergmogelijkheden

Iedereen is gek op veel opbergmogelijkheden. Er zijn veel spullen die je niet het hele jaar nodig hebt, maar die je dus wel ergens kwijt moet kunnen. Heb je inbouwkasten? Maak de kast leeg en laat zien hoeveel ruimte er in de kasten te vinden is. Op die manier zien potentiële kopers ook hoeveel opbergruimte jouw huis heeft.

Foto’s

Als eerste laat je meestal foto’s van je huis maken, zodat deze bijvoorbeeld op Funda kunnen worden gezet. Maak deze foto’s bij voorkeur als het zonnig is buiten. Op die manier lijkt het extra licht in huis, en daardoor heb je een grotere kans dat je huis sneller verkocht wordt. Ook is het slim om je gordijnen zo ver mogelijk open te doen en om alles van de vensterbank af te halen. Op die manier komt er het meeste licht in huis.

Denk aan de buitenruimte

Niet alleen binnenshuis moet alles tiptop in orde zijn, ook de buitenruimtes moeten er goed bij liggen. Zorg ervoor dat je het onkruid in voor- en achtertuin weghaalt. Vooral de voortuin is het eerste wat een potentiële koper ziet, dus als deze er goed bij ligt scoor je meteen pluspunten.

Wil jij nou zelf je huis verkopen en woon je in de omgeving van Apeldoorn? Schakel dan een makelaar uit Apeldoorn in. Zij kennen de huizenmarkt in die omgeving het beste.

Geef een reactie