dinsdag, juni 18, 2024
Tips voor een romantische badkamer
BadkamerTips

Tips voor een romantische badkamer

1.31KViews

Met het oog op valentijn wil je misschien wel jouw geliefde gaan verrassen met iets romantisch. Of misschien hebben jullie binnenkort wel iets te vieren. Een jubileum bijvoorbeeld? Wat dacht je ervan om samen lekker de dag te bespreken in een heerlijk warm bad? Maar hoe krijg je nou een romantische sfeer in jouw badkamer? Met deze makkelijke tips creëer je binnen mum van tijd een romantische badkamer.

1.   De juiste verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten als het gaat om een romantische sfeer, want zo’n felle lamp aanzetten is natuurlijk niet echt gezellig. Met inbouwspots badkamer breng jij gegarandeerd een gezellige en romantische sfeer in jouw badkamer, omdat je deze spots vaak ook kunt dimmen.

2.   Kaarsen

Naast gezellige verlichting kun je natuurlijk ook een aantal kaarsjes in de badkamer branden, want kaarsen horen natuurlijk in een romantische badkamer! Dat kunnen gewone kaarsen zijn, maar een lekkere geurkaars geeft nog net iets meer sfeer. Let er wel op dat je de kaarsen niet vlak onder iets zet dat van hout gemaakt is, want door de warmte kan het hout gaan barsten en dat zou natuurlijk zonde zijn! Zet daarom de kaarsen bijvoorbeeld rondom het bad.

3.   Decoratie

Natuurlijk kun je de badkamer ook romantisch maken door wat leuke decoratie neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandplank met wat leuke plantjes, authentieke spiegels en jullie mooiste foto’s. Daarvoor moet je natuurlijk wel een beetje een ruime badkamer hebben. Als jouw badkamer niet zo groot is, kun je ook spelen met de kastjes die je al hebt om daar eventueel wat leuke decoratie op neer te zetten.

4.   Juiste kleuren

Als je echt een romantische badkamer wilt creëren, moet je goed kijken naar het kleurgebruik. Hele drukke kleuren bij elkaar zullen namelijk niet voor een romantische sfeer zorgen. Gebruik daarom zachte en lichte kleuren zoals wit, beige en crème. Als je dan toch nog graag kleur wilt aanbrengen in je badkamer, kun je dit bijvoorbeeld doen met wat decoratie.

5.   Wijnen, wijnen, wijnen

Een heerlijk wijntje in bad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een romantische setting met je partner. Je hebt speciale planken die je over een bad kunt hangen, zodat het niet in het water valt. Maak een lekkere borrel hapjes plank met een aantal kaasjes en wat toastjes bijvoorbeeld. Een lekker wijntje erbij en genieten maar!

6.   Rozenblaadjes

Als je echt helemaal over de top wilt gaan, kun je ook denken aan rozenblaadjes in bad. Hoe romantisch is het als je samen met je partner de badkamer binnenstapt, de kaarsjes aan staan, het licht gedimd is, een borrelhapje klaar staat en het bad gevuld is met rozenblaadjes. Dat wordt sowieso genieten!

Geef een reactie