zaterdag, mei 18, 2024
Top 5 nostalgische tegels! .v1
BadkamerTipsWonen

Top 5 nostalgische tegels!

809Views

Op het gebied van interieur is er altijd wel wat te vinden. Trends komen en gaan. Sommige trends blijven echter bestaan. Sterker nog: ze lijken iedere keer wel aan populariteit te winnen. Nostalgische tegels zijn ongekend populair. Het maakt niet uit van welke badkamer of keuken je geniet, met een stel nostalgische tegels kan je nooit een verkeerde keuze maken. Helemaal leuk om deze in een modern jasje te steken en wat extra moderne accenten toe te voegen. Nieuwsgierig geworden naar het gebruik van deze zogenaamde ‘nostalgische badkamertegels?’ Wij hebben onze top 5 voor je op een rijtje gezet.

1.    Hexagon marmer

Hexagon tegels zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze tegels zijn vandaag de dag ontzettend populair. En dat is niet helemaal zonder reden, want heel wat jaren terug was dat ook al het geval. Combineer de hexagon vorm met de altijd populaire marmerkleur en je bent helemaal in stijl van de vroegere tijden. Houd er wel rekening mee dat je van hexagon tegels vaak meer tegels nodig hebt dan normaal. Hierdoor kan de prijs sneller oplopen. Gelukkig blijven de tegels wel heel lang mooi en geniet je jaren van een geweldig resultaat. Even een flinke investering, maar wel jaren plezier!

2.    Mozaïek

Mozaïek is blijvend populair. De tegels zijn relatief lastig te leggen, maar wanneer ze eenmaal geplaatst zijn, is het resultaat werkelijk verbluffend te noemen. Ben je niet ervaren met het leggen van badkamer- en/of keukentegels? Kies er dan bij een mozaïek zeker voor om de tegels door een professional te laten leggen. Zo weet je zeker dat het goed gaat en het resultaat geheel naar wens zal zijn.

Mozaïek

3.    Metro tegels

Kies je voor metro tegels op de wand? Zorg er dan voor dat de afwerking helemaal on-point is. Kies bijvoorbeeld voor een zwart randje voor een extra uniek en nostalgisch tintje. Deze strakke, witte en toch speelse uitstraling past eigenlijk perfect binnen de hedendaagse trends. Het is dan ook niet noodzakelijk om je gehele badkamer aan te passen, wanneer de tegels al voor zichzelf spreken en met vrijwel iedere moderne woontrend gecombineerd kunnen worden.

4.     Handgemaakte tegels

Vroeger was het heel normaal dat alle tegels met de hand werden gemaakt. Inmiddels is er meestal sprake van massaproductie. Tegels worden aan de lopende band door machines geproduceerd. Dit zorgt er uiteraard voor dat het aanbod groter wordt en de tegels uiteindelijk goedkoper, maar hierdoor mis je wel het gevoel van uniciteit en pure ambacht. Handgemaakte tegels zijn gelukkig tegenwoordig weer helemaal in. Hierbij kan je bijvoorbeeld aan geweldige Portugese- of Marokkaanse tegels denken. Deze worden van oudsher met de hand gemaakt en geverfd. Hierdoor is iedere tegel uniek. Handgemaakte tegels passen in iedere badkamer en roepen pure nostalgische gevoelens op.

5.    Fleurige bloemen

Waar we tegenwoordig vooral strak en modern zien, waren tegels vroeger zo opvallend mogelijk. Van fleurige bloemen tot kleine molentjes. Werkelijk niets was te gek. Gelukkig hebben we hier de afgelopen jaren wel wat van opgestoken. Want inmiddels wordt er ook steeds meer uitgepakt met tegels. Gekke motiefjes en patronen zijn weer helemaal hip anno 2020!

De tegels financieren

Het is natuurlijk prachtig om één van deze nostalgische tegels ook in je eigen badkamer te verwerken. Toch zijn sommige tegels best prijzig. Zeker wanneer we kijken naar handgemaakte tegels of als mozaïek tegels door een professional geplaatst moeten worden. Het prijskaartje kan dan hoger uitvallen dan je had verwacht. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de tegels te financieren. Idealiter spaar je natuurlijk eerst voordat je een grote aankoop doet. Wanneer de renovatie van de badkamer echter niet kan wachten, kun je er ook voor kiezen om een lening af te sluiten bij Frisia financieringen. Als geld lenen resulteert in een waardestijging van het huis (bijvoorbeeld omdat de badkamer nu compleet aangepakt is), zal dit de investering zeker waard zijn.

Geef een reactie