badkamer verbouwen
BadkamerTips

Veelvoorkomende technische problemen in een badkamer

1.07KViews


Een badkamer verbouwen is vaak een hels karwei. Gaat u dit zelf doen? Weet dan wel waar u aan begint. Er kunnen namelijk heel wat problemen ontstaan wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Om u hiervoor te behoeden, wilt u natuurlijk niet zoals vele anderen de fout ingaan. Daarom behandelt deze loodgieter uit Hillegom in deze tekst de veelvoorkomende technische problemen in een badkamer. Neem deze dan ook zeker mee bij het verbouwen van uw badkamer, want dit kan u veel problemen besparen!

Sluit leidingwerk altijd goed op elkaar aan


Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen, komt deze er mogelijk heel anders uit te zien dan nu. Zo is het denkbaar dat uw toilet, douche en wastafel op een andere plek komen. Is dit bij u ook het geval? Dan moet u de nodige aanpassingen doen aan het leidingwerk. Zo moeten waterleidingen en afvoer bijvoorbeeld verlegd worden. Het is zeer belangrijk dat u dit met grootst mogelijke zorgvuldigheid doet. Waarom? Omdat er lekkages kunnen ontstaan wanneer leidingen niet goed op elkaar aangesloten zijn. Heeft u de leidingen op elkaar aangesloten? Werk ze dan ook nooit direct helemaal weg. Nee, test eerst of er inderdaad geen sprake is van een lek. Anders moet u straks mogelijk weer alles openbreken en kunt u opnieuw beginnen.


Verwissel de warm- en koudwaterkraan niet met elkaar


In de badkamer beschikken de meeste sanitaire voorzieningen over zowel warm als koud water. Dit betekent dat er ook twee verschillende aansluitingen zijn. Aan het leidingwerk zelf is vaak niet te zien welke leiding het warme en welke het koude water aanvoert. Veel mensen sluiten de kraan dan ook op de gok aan op het leidingnetwerk. Natuurlijk kan dit goed uitpakken, maar de kans is ook aanwezig dat u de boel verkeerd om aansluit. Tip: markeer één of beide leidingen. Op deze manier weet u namelijk precies welke leiding het koude water en welke het warme water aanvoert.


Zorg voor spatwaterbestendige stopcontacten


Het is harstikke handig om wat stopcontacten in de badkamer te hebben. Zo kunt u uw föhn of scheerapparaat namelijk gewoon gebruiken in deze ruimte. Hiervoor moeten er echter stopcontacten in uw badkamer zijn. Het is verstandig om voor spatwaterdichte stopcontacten te kiezen. De badkamer is namelijk een vochtige ruimte en daar houden stopcontacten over het algemeen niet zo van. Er hoeft maar een klein beetje water in het stopcontact te komen en er kan al kortsluiting ontstaan. Met behulp van spatwaterdichte stopcontacten voorkomt u dit technische probleem.

Geef een reactie