donderdag, juli 25, 2024
Vergroot je badkamer met een dakopbouw op zolder
BadkamerTips

Vergroot je badkamer met een dakopbouw op zolder

1.38KViews

Ben je echt dol op je huidige woning en kan je je niet voorstellen dat je ooit ergens anders zal wonen? Dan kan het heel lastig zijn als je met ruimtegebrek te maken krijgt. Liever wil je niet verhuizen, maar hier blijven wonen is ook geen optie. Zeker niet als de badkamer of de slaapkamer gewoon aan de te kleine kant is. Met een groot gezin kan dit het woongenot immers negatief beïnvloeden. Gelukkig is er een slimme oplossing zodat verhuizen niet nodig is én je alsnog van een grotere badkamer kunt genieten: een dakopbouw.

Extra badkamer op zolder

Staat er iedere dag weer een gigantische rij voor de badkamer en ontstaan er continu discussies omdat iedereen te laat komt? Dan is het hoog tijd om de badkamer te vergroten of een extra badkamer te plaatsen. Helaas is niet iedereen met even veel woonruimte gezegend om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Een dakopbouw biedt dan de oplossing. Toch vinden veel mensen het gek klinken: een extra badkamer op zolder?

Bedenk echter wel dat een dakopbouw een geheel nieuwe verdieping op het huis realiseert. Hierdoor beschik je ineens over enorm veel extra ruimte en daardoor dus ook de mogelijkheid om een extra badkamer te realiseren. Dit kan enorm veel discussies op de vroege morgen voorkomen. In plaats van dat het hele gezin voor die ene kleine badkamer staat te dringen, kan je nu gewoon uitwijken naar de badkamer op zolder. Dat zal het woongenot niet alleen enorm verhogen, maar zorgt er ook nog eens voor dat jullie in de huidige woning kunnen blijven wonen.

Extra badkamer op zolder

Kosten dakopbouw

Natuurlijk ben je wel benieuwd naar het kostenplaatje. Wat kan je van de dakopbouw kosten verwachten? Allereerst is het belangrijk om realistisch te blijven. Soms zien we advertenties voorbij komen waarin een gehele dakopbouw voor nog geen € 12.000 gerealiseerd kan worden. Bedenk echter wel dat het hierbij om een ‘kale’ dakopbouw gaat. Om de verdieping echt bewoonbaar te maken, zullen er nog een hoop kosten bij komen. Gemiddeld ben je zeker € 25.000 kwijt. Dit klinkt misschien als enorm veel geld, maar bedenk wel dat het om een geheel nieuwe verdieping op het huis gaat. Hierdoor is verhuizen niet meer noodzakelijk en daar bespaar je dan ook een hoop kosten mee.

Daarnaast zal de dakopbouw direct voor een waardevermeerdering van het huis zorgen. Hierdoor zal je, indien je het huis in de toekomst toch nog wilt verkopen, uiteindelijk ook weer een groot deel van de investering terugverdienen.

Wil je zeker weten dat je de juiste deal sluit? Zorg er dan voor dat je meerdere offertes opvraagt. De prijzen kunnen per leverancier enorm verschillen en zo weet je zeker dat je de juiste prijs hebt. Let er natuurlijk wel op dat de kwaliteit en het vakmanschap ook goed is. Houd daarom altijd rekening met de recensies die je online over het bedrijf kunt vinden. Hierdoor beschik je over meer zekerheid over de kwaliteit en het resultaat van de dakopbouw.

 

Geef een reactie