dinsdag, juni 18, 2024
Verwarming in de badkamer
BadkamerinterieurTipsWonen

Verwarming in de badkamer: de mogelijkheden op een rij

1.29KViews

Ga je je huis renoveren of ben je bezig met een nieuwbouwhuis? Je badkamer is een plek waar je het lekker warm wilt hebben. En ook het water uit de kraan en uit de douche moet natuurlijk lekker warm zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden om de badkamer te verwarmen? Wij zetten ze op een rij.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is eigenlijk meteen de meest populaire manier om je badkamer te verwarmen. Want hoe fijn is het als je lekker warme tegels hebt wanneer je uit de douche of uit het bad stapt? Als je een kleine badkamer of een heel strak interieur hebt, dan is vloerverwarming ook ideaal. En wanneer we kijken naar de mogelijkheden om duurzaam te verwarmen, heb je ook een streepje voor. Je kunt vloerverwarming namelijk optimaal aansluiten op een warmtepomp, een alternatieve manier om te verwarmen zonder gas. Het aansluiten van een warmtepomp op bestaande radiatoren is overigens ook mogelijk, maar zal minder rendement opleveren.

Wandverwarming

Naast vloerverwarming is het ook mogelijk om een buizensysteem in de muur te installeren, ofwel wandverwarming. Het wordt verspreid over een groot wandoppervlak en is daarom een zuinige manier om de badkamer te verwarmen. Het is wel een uitdaging om dit in een bestaande badkamer te realiseren.

Radiatoren

De traditionele radiatoren zijn nog steeds niet uit badkamers verdwenen en er zijn mooie design radiatoren verkrijgbaar die zorgen voor een unieke uitstraling van je badkamer. Een groot voordeel is dat je je handdoeken over deze verwarming heen kunt hangen. En ze zijn gemakkelijk te installeren. Ze nemen wel meer ruimte in dan vloerverwarming of wandverwarming.

Bijverwarming

Bovenstaande mogelijkheden zou je kunnen inzetten als hoofdverwarming om de temperatuur in de badkamer constant te houden. Je zou ervoor kunnen kiezen om dit te combineren met bijverwarming om op een snelle manier de temperatuur in de badkamer te verhogen. Denk hierbij aan elektrische radiatoren of infraroodverwarming.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden als het gaat om het verwarmen van je badkamer. Laat je goed informeren en adviseren wat de beste oplossing is voor jouw badkamer.

Geef een reactie