dinsdag, juni 18, 2024
voorkom verstopping badkamer
TipsWonen

Voorkom een verstopping in de badkamer met deze tips

1.52KViews

Een verstopte afvoer onder uw douche, bad of toilet in de badkamer kan erg vervelende consequenties hebben. Zo zal een verstopping er onder meer toe leiden, dat er een nare rioollucht in uw badkamer komt te hangen. Het openzetten van uw ramen en deuren is vaak niet voldoende om de lucht te laten vervliegen. Daarbij stroomt het water steeds moeizamer naar de afvoer als deze verstopt is geraakt. In het ergste geval zal het water helemaal niet meer naar de afvoer stromen, waardoor uw douchebak of gootsteen overstroomt. In dit artikel vertellen we u, in samenwerking met een loodgieter uit Hilversum, meer over het voorkomen van verstoppingen.

Tip 1: zorg voor een filter in het putje van de douche

Een verstopte afvoer is doorgaans het gevolg van restafval wat op de bodem van de afvoer is blijven liggen. Door het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden, worden dergelijke verstoppingen voorkomen. Het gebruik van een filter in het putje van de douche kan u hierbij helpen. Het filter houdt bijvoorbeeld haren en zeepresten buiten uw afvoer.

Tip 2: voorkom een overmatig gebruik van toiletpapier

Ook een overmatig gebruik van toiletpapier kan de bron van een verstopping in de afvoer vormen. Dergelijke proppen van restafval blijven op de bodem van de afvoer liggen en kunnen niet langer meegevoerd worden naar de centrale riolering. Een loodgieter zal zo’n prop met een klein haakje uit de afvoer moeten trekken om deze te ontstoppen.

Tip 3: spoel de afvoer preventief door onder hoge druk

Tot slot is het raadzaam om de afvoer eens in de zoveel jaar preventief door te laten spuiten door een loodgieter. Loodgieters beschikken over verschillende hulpmiddelen die dit mogelijk maken. Het onder een hoge druk doorspuiten van de afvoer maakt dat het restafval op de bodem van de afvoer naar de centrale riolering gevoerd zal worden.

Geef een reactie